Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Emil Ruusuvuori

Tennispelaaja

Mistä sun suorituskyky koostuu?

Suorituskykyni koostuu fyysisestä, henkisestä, teknisestä ja taktisesta osaamisesta. Kaikki nämä osa-alueet ovat tärkeitä, ja varsinkin fyysisellä puolella riittää aina kehitettävää.

Lajin huipulla ratkaisevat tekijät ovat kuitenkin yleensä henkisellä ja taktisella puolella, koska kaikilta löytyy voimaa ja taitoa. Huipulla erot ovat niin pieniä, että usein henkinen puoli on se, joka lopulta ratkaisee. Tällä hetkellä painottaisinkin suorituskyvystäni eniten prosentteja henkisen ja taktisen osaamisen puolelle. Totta kai myös fyysinen ja tekninen puoli pitää olla kunnossa, muuten ei huipulle pääseminen onnistu.

Taktisella puolella valmentajalla on suuri rooli, sillä hän yrittää löytää keinoja esimerkiksi katsomalla vastustajan vanhempia otteluita ja niiden perusteella päättää mitä taktiikoita voisimme mahdollisesti käyttää. Henkisellä puolella tiimiin kuuluvasta urheilupsykologista on paljon apua, mutta suurin vaikuttava tekijä molempiin on matseja pelaamalla karttuva kokemus. Näitä osa-alueita jatkuvasti kehittäen tavoite on tulevaisuudessa löytää tapoja voittaa erilaisia otteluita.

Suurimmat kiksit ja onnistumisen tunteet tulevat voittamisesta. Mutta onhan se päivittäinen itsensä haastaminen ja omien kykyjen maksimointi myös siistiä.

Mitä asioita voisit vielä parantaa suorituskyvyssäsi?

Fyysinen ja henkinen puoli ovat kovalla koetuksella lajin huipulla. Kausi on pitkä ja olosuhteet vaihtuvat usein viikoittain. Siinä se suurin haaste onkin: olla mahdollisimman hyvässä kunnossa viikko toisensa jälkeen.

Suorituskyvyssäni jokaista pikkuseikkaa myöten kaikkea pitää yrittää koko ajan parantaa. Näitä juttuja mietimme tiimini kanssa paljon. Treenaamiseen ja palautumiseen on helppo vaikuttaa itse ja niihin on löydettävä oikeat ratkaisut sekä balanssi juuri itselle sopivaksi, jotta töitä jaksaa tehdä päivästä toiseen.

Joka osa-alueella on kehitettävää. Tavoitteenani on pelata mahdollisimman paljon otteluita ja kerätä kokemusta erilaisista olosuhteista ja vastustajista. Tätä varten kentän ulkopuolella on tehtävä asiat hyvin, jotta pysyy terveenä ja on valmis näihin otteluihin.

Mitkä tuotteet ovat suosikkejasi paremman suorituskyvyn tavoittelussa?

Hyvä nesteytys jo ennen otteluita ja treenejä on erittäin tärkeää jaksamisen kannalta. Varsinkin kuumissa olosuhteissa pelattavissa turnauksissa nesteytykseen on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta suorituskyky pysyy yllä läpi ottelun. Puhdistamolta löytyy onneksi sokeriton versio elektrolyyttijauheesta, jota ei ole helppo muualta löytää. Plussaa vielä hyvästä mausta!

Heraproteiinia käytän palautumiseen. Laitan proteiinijauheen aina sheikkeriin valmiiksi ja otan sen mukaan treeneihin sekä peleihin. Se on helppo juoda treenien tai pelin jälkeen sekoittamalla veteen. Näin saan heti rasituksen jälkeen palautumisen käyntiin.

Vastustuskykyäni boostaan erilaisilla päivittäisillä vitamiineilla, esimerkiksi Super D-vitamiinilla ja Tripla C-vitamiinilla.

Emilin Top 3 tuotteet:

Sold out

Sold out

Sold out

Tutustu Puhdistamo Athletics -tuotesarjaan


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo