Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Konsta Kurikka

Baseball-pelaaja
🏆 Miesten SM-kultaa 2020, Sotkamon Jymy

Saavutuksia:

🏆 Miesten SM-kultaa 2020, Sotkamon Jymy
🏆 Poikien superpesiksen SM-kultaa 2019, Kiteen Pallo
🏆 Poikien Superpesiksen SM-kultaa 2017, Kiteen Pallo
🏆 Poikien Superpesiksen Itä-länsi otteluita (4 kpl)
🏆 Poikien Superpesiksen Itä-lännen kentän paras 2017
 

Miten syttyi palo pesäpalloon ja sittemmin baseballiin?

Intohimo pesäpalloon syttyi noin 4–5-vuotiaana kotona Juvalla. Molemmat enoni pelasivat pesäpalloa, ja aloimme isoveljeni kanssa pelaamaan pihapeleissä pesistä. Baseballiin intohimo syttyi viime keväänä, kun New York Yankeesin kykyjenetsijä Troy Williams pyysi minut Saksaan treenileirille!

Miten paljon suomalainen pesäpallo ja amerikkalainen baseball eroavat toisistaan?

Ero on huomattava. Baseball on paljon yksinkertaisempi laji. Vaikka säännöt ovat erilaiset, lajit ovat kuitenkin perusperiaatteeltaan samat: juoksun tekoa tavoitellaan!

Pesäpallossa pelataan jaksovoitoista, kun taas baseballissa pelataan yhdeksän vuoroparia putkeen. Myös kenttä on erilainen, ja syöttötyylissä on eroa: pesäpallossa syötetään ylöspäin, baseballissa kohtisuoraan. Eroavaisuuksia on paljon muitakin, mutta nämä esimerkit tulevat ensimmäisenä mieleeni!

Mistä asioista suorituskykysi syntyy?

Suorituskykyni syntyy aivan perusasioista: treenaamisesta, oikeanlaisesta ravinnosta, palautumisesta ja rentoutumisesta.

Baseball-syöttäjän mielen pitää olla koko ajan kirkas ja jokaiseen syöttöön on keskityttävä sataprosenttisesti. Siksi yksi tärkeimmistä suorituskyvyn ominaisuuksista onkin mielen hallinta. Totta kai pohjan täytyy olla kunnossa fyysisellä puolella ja kropan toimia, mutta sanoisin, että 60 % suorituksesta koostuu siitä, kuinka hyvin olet ajatuksen tasolla mukana pelissä.

Mitä asioita voisit vielä omasta mielestäsi parantaa omassa suorituskyvyssäsi?

Palautuminen on asia, johon voisin panostaa enemmän. Varsinkin nyt kun siirryin baseballin puolelle ja opittavana on paljon uusia asioita, ovat treenimäärät kovia ja välillä pitäisi osata jarruttaakin. Treenaamisessa olen alkanutkin panostaa liikkuvuuteen, mutta sitä voisi tehdä vieläkin enemmän. Baseball-syöttö on loppujen lopuksi erittäin mekaaninen suoritus ja yksityiskohtia on paljon, joten koko kropan pitää olla vetreä.

Pelissä suurimmat kehityksen paikat ovat off-speed syötöissä, selvemmin sanoen kierresyötöissä. Niitä täytyy kehittää, koska pelkällä fastballilla ei pärjää. Myöskin pienet lainalaisuudet pelistä täytyy oppia, koska niitä on paljon, kuten myöskin pesäpallossa. Lyöminen on myöskin osa-alue, jonka haluan oppia hallitsemaan. Ensin kuitenkin keskitytään syöttämiseen!

Miksi suomalaisesta pesäpalloilijasta ollaan kiinnostuneita ulkomaita myöten?

Kiinnostus johtunee kovista heittotuloksistani ja kohtuullisen nuoresta iästäni. Ne mahdollistivat sen, että kykyjenetsijät ovat halunneet minulta lisää näyttöjä. Uskon myöskin, että sillä on osansa, että Suomesta ei varsinaisesti kukaan ole kokeillut siipiään baseball-markkinoilla.

Suurin yksittäinen vahvuus on räjähtävyyteni. Pelasin pesistä etukentällä ja siitä on hyötyä myöskin baseballissa. Pidän myös heittokättäni suurena vahvuutenani.

Minkälaisia ominaisuuksia huippuluokan
baseball-pelaajalta vaaditaan?

Jos mietitään ominaisuuksia pelipaikkani eli syöttäjän roolin näkökulmasta, ovat tärkeimpiä ominaisuuksia ehdottomasti heittokäden kestävyys, syöttöjen kontrollointi, älykkyys valita oikeat syötöt oikeaan paikkaan sekä paineensietokyky. Totta kai mitä kovempaa ja tarkemmin syöttää, sitä parempi.

Yksi tärkeä ominaisuus on myöskin se, että pystyy erottautumaan massasta, koska pelaajia on paljon pyrkimässä ammattilaiseksi. Syöttäjän roolissa menestyy siten, että kestää kunnossa, huolehtii kropastaan ja henkisestä valmiudestaan. Ja tietysti pitää myös pelata hyvin!

Mistä saat eniten kiksejä omassa lajissasi?

Eniten kiksejä saa ehdottomasti siitä, että pääsee 1 vs 1 -tilanteeseen lyöjää vastaan. Baseballissa yksi joukkueurheilun suurimpia kaksintaisteluja on juuri tämä syöttäjä vastaan lyöjä -kaksintaistelu. Myöskin se tuo kiksejä kun eteen tulee tilanteita joissa on periaatteessa pakko onnistua ja koko peli voi kulminoitua yhteen syöttöön.  

Mikä on suurin ammattillinen unelmasi?

Suurin unelmani urheilijana on pelata ammattilaisena MLB-liigassa ja menestyä kyseisessä liigassa. Paljon täytyy töitä tehdä tämän unelman saavuttamiseksi.

Tällä hetkellä pelaan talvisarjan Espanjassa, jotta saan pelikokemusta. Kesäksi etsin mahdollisimman hyvää paikkaa pelata, jossa olisi maksimaalinen näkyvyysarvo: eli paikkaa, jossa kykyjenetsijät näkisivät pelaamistani ja voisin treenata huippuvalmennuksessa.

Mitkä tuotteet ovat suosikkejasi paremman suorituskyvyn tavoittelussa?

Ykkössuosikkini ovat luonnonmukaiset energiajuomat! Välillä kun treenit venyvät pitkään iltaan ja seuraavana aamuna saattaa väsyttää, niillä saa hyvin piristettä päivään. Myöskin pelipäivinä tykkään juoda energiajuoman, sillä saan siitä lisäboostia matseihin! Eniten olen juonut Puhdistamon NED Original -energiajuomaa.

Omega-3 on myöskin jatkuvassa käytössä. Siitä saan tärkeitä rasvahappoja, sillä kalaruokia tulee harvemmin syötyä. Myös magnesium on aktiivisessa käytössä, sillä se pitää lihakseni kunnossa ja tukee palautumista.

Heraproteiini on todella hyvänmakuinen ja toimiva tuote! Se on hyvä välipala nautittavaksi heti treenin jälkeen esimerkiksi banaanin kanssa.

Konstan Top 3 tuotteet:

Sold out

Sold out

Sold out

Tutustu Puhdistamo Athletics -tuotesarjaan


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo