Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Onni Valakari

Jalkapalloilija

Miten kiinnostuit jalkapallosta?

Harrastin pienenä useita eri lajeja, mutta isäni oman pelaajauran kautta jalkapallo oli perheessämme arkipäivää. Lapsena haaveilin itsekin pelaavani jalkapalloa ammatikseni. Jalkapallosta tuli jo nuorena tietynlainen elämäntapa. Oli luonnollista pelata jalkapalloa, se tuntui oikealta ja sain siitä eniten “kiksejä”.

Palo fudikseen syttyi, kun pääsin seuraaman isäni pelejä ja katsomosta välittyi fanien intohimo sekä tunnelma. Seurasin Youtubesta muutamia pelaajia, kuten Frank Lampardia ja Mesut Öziliä. Yritin ottaa heistä vaikutteita omaan pelaamiseeni.

Mistä sun suorituskyky koostuu?

Suorituskykyni rakentuu kaikista arjen valinnoista, mutta tärkeimpinä pidän harjoittelua ja riittävää palautumista. Jalkapallo on kompleksi laji, joka yhdistää fyysiset, tekniset, taktiset ja henkiset osa-alueet. Jalkapallossa näitä osa-alueita on vaikea erottaa toisistaan tai harjoitella erikseen, joten harjoitteluni koostuu niistä kaikista samanaikaisesti.

Palautuminen sisältää unen, levon ja ravinnon. Unta pidän palautumisen kannalta kaikista tärkeimpänä. Muita asioita jotka auttavat minua palautumaan rasituksesta ovat jääkylvyt ja hieronnat. On tärkeää muistaa myös henkinen palautuminen, jotta pystyn irtautumaan jalkapallon intensiivisestä arjesta. Sen edistämiseksi tykkään lukea kirjoja, katsella sarjoja, pelata shakkia, jutella kavereiden kanssa sekä käydä kävelyillä.

Mitä asioita voisit vielä parantaa suorituskyvyssäsi?

Pyrin tekemään kaikki asiat parhaalla mahdollisella tavalla, jotta pystyn suoriutumaan laadukkaasti joka päivä. Mietin tarkkaan päivän ruokailut ja ajoitukset. Viikkorytmi vaikuttaa rutiineihin, esimerkiksi pelipäivää edeltävänä päivänä nostan hiilihydraattitasoja ja huolehdin elektrolyyttitasapainosta. Tarkkailen rasitusta ja palautumista teknologian avulla.

Huipulla näissä asioissa ei ole varaa antaa etumatkaa. Etsin koko ajan uutta tietoa ja seuraan tutkimuksia, jotka voisivat parantaa suorituskykyäni.

Minkälaisia ominaisuuksia huippujalkapalloilijalta vaaditaan?

Jalkapallo on raaka laji, jossa heikkoudet tulevat nopeasti esiin. Jalkapallossa pitää olla joka päivä parhaimillaan, koska kilpailu on todella kovaa. Se vaatii henkistä lujuutta, koska päivittäisten valintojen täytyy tukea huippu-urheilijan uraa.

Omat vahvuuteni jalkapallossa ovat laukaus ja syöttäminen, jotka korostuvat hyökkäyspelaamisessa. Olen myös kova tekemään töitä ja osaan käsitellä vastoinkäymisiä hyvin. Kaikkea voi onneksi vielä kehittää. Jalkapallossa on tärkeää olla hyvä kaikessa, sillä heikkoudet paljastuvat nopeasti. Eli peruspelaamisen taso pitää olla mahdollisimman korkeaa ja laadukasta, koska suurin osa pelistä koostuu peruspelaamisesta.

Omat joukkuekaverit ovat yleensä ne pahimmat kilpailijat, koska heidän kanssaan joutuu joka päivä taistelemaan samoista pelipaikoista. Jalkapalloon kuuluvat onnistumiset ja epäonnistumiset, ja niihin pitää osata suhtautua oikein.

Mistä saat eniten kiksejä omassa lajissasi?

Voittamisesta. Voittaminen tuntuu huikealta ja häviäminen sattuu! Pelissä on paljon tunteita mukana, ja se tekeekin siitä todella mageeta. Joka päivä tehdään töitä sen eteen, että kentälle astuessa meillä olisi parhaat mahdollisuudet voittaa.

Totta kai treenaaminen tuntuu välillä pahalta ja joutuu menemään epämukavuusalueelle, mutta voittamisen tunne on korvaamaton. Siihen tunteeseen jää koukkuun ja sitä haluaa lisää.

Mitkä tuotteet ovat suosikkejasi paremman suorituskyvyn tavoittelussa?

Kyproksella on varsinkin kesäkuukausina todella kovat helteet, joten nesteytyksen täytyy olla kunnossa. Siihen käytän päivittäin veteen sekoitettavaa elektrolyyttijauhetta. Oma suosikkini on raikas Sitruuna-lime!

Huippu-urheilussa keho viedään koko ajan äärirajoille. Vitamiinit edistävät immuunijärjestelmän toimintaa sekä auttavat pysymään virkeänä. Päivittäisessä käytössäni on Tripla C-vitamiini, Super D-vitamiini, Tripla Magnesium, Optimal EAA sekä Tripla Sinkki + C .

Onnin Top 3 tuotteet:

Sold out

Sold out

Sold out

Tutustu Puhdistamo Athletics -tuotesarjaan


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo