Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista

Siri Eskola

Pesäpalloilija, Kirittäret

Mistä sun suorituskyky koostuu?

Suorituskykyni koostuu nukkumisesta (30%), ruuasta (30%), treenaamisesta (30%) ja palautumisesta (10%). Palautumisella tarkoitan esimerkiksi ystäviä, rentoutumista ja kehonhuoltoa.

Normaalisti talvikaudella treenejä kertyy noin 1-2 päivässä sekä yksi lepopäivä viikkoon. Talvella on myös noin 12 leiriviikonloppua, jolloin treenejä pidetään viikonlopun aikana 5-7. Treenimäärät toki vaihtelevat myös sen mukaan miten jaksotetaan harjoittelua, eli onko kova vai palauttava jakso. Treenien intensiteetissä ja kuormituksessa on eroa kisakauden ja talvikauden välillä. Talvella pyritään tekemään myös sellaisia treenejä, että kroppa on väsynyt. Ideana on, että pystyisimme sietämään kesän pelitahdin ja suorittamaan peleissä hyvällä tasolla myös väsyneenä.

Kisakausi alkaa yleensä vähän ennen toukokuun puoliväliä ja kauden viimeiset pelit venyvät syyskuun loppupuolelle. Kisakauden harjoitteluun vaikuttaa todella paljon pelirytmitys ja silloin on tärkeää kiinnittää huomiota oman kropan jaksamiseen. Silti meillä Kirittärissä on aina puhuttu siitä, että myös kisakaudella pitää uskaltaa treenata kovaa ja raskaimpina aikoina päivässä saattaa olla jopa kolme treeniä. Yleensä viikkorytmitys kuitenkin on kaksi treeniä päivässä ja kaksi peliä viikossa. Syksyä kohden treenaaminen muuttuu enemmän yksilölliseksi ja mennään jokaisen omien tarpeiden mukaan.

Ruuan suhteen minulle tärkeintä on tasapaino. Pyrin jokaisella aterialla ja välipalalla syömään hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja. Nuorempana saatoin syödä pelkästään maitorahkaa välipalana. Iän ja opiskelujeni myötä olen viisastunut ja ymmärtänyt, että urheilija tarvitsee optimaaliseen suoritukseen hiilihydraatteja. Tietenkään aina ei tasapainoinen ruokailu onnistu ja kiireessä saatan palata vanhaan ja syödä esimerkiksi pelkän maitorahkan, mutta silloin treeneissä myös huomaan virheeni jaksamisessa.

Mitä asioita voisit vielä parantaa suorituskyvyssäsi?

Tällä hetkellä teen opiskeluihini liittyvää työharjoittelua ja olen arkisin töissä 8 tuntia päivästä, minkä takia palautuminen ei ole optimaalista. Kesällä voin keskittyä vain urheiluun, jolloin palautuminen paranee.

Jos on koko ajan kiire, eikä aikaa rauhoittumiselle ole, huomaa sen niin väsymyksenä kropassa kuin myös henkisellä puolella. Jalat tuntuvat raskailta ja paras terävyys puuttuu, eikä treeneissä saa itsestään parasta mahdollista irti.

Olen hyvä lyömään palloa ja toiset sanovat, että minulla on hyvä paineensietokyky. Vielä en ole kaikkea potentiaaliani saavuttanut, ja haluankin kehittyä oikeastaan kaikilla osa-alueilla.

Mitkä tuotteet ovat suosikkejasi paremman suorituskyvyn tavoittelussa?

Chia-siemenet ovat must mun aamupuurossa. Alunperin pyrin chia-siemenillä tasapainottamaan aamupuuroani, sillä siihen on ollut hankala löytää hyviä rasvanlähteitä. Hyvien rasvojen lisäksi chia-siemenet sisältävät kuituja ja proteiineja. Myös siementen geeliytyminen lisää kylläisyyden tunnetta, ja niin jaksan pidempään.

Pidän todella paljon kahvista ja sen mausta, mutta kesällä lämmintä kahvia ei aina tee mieli ja esimerkiksi silloin turvaudun energiajuomiin. Energiajuomat toimivat hyvänä boostina ennen peliä tai treenejä ja lisäävät keskittymiskykyä ja pitäävät vireystilan korkeana, mikä on tärkeää peleissä ja treeneissäkin. Pidän Natural Energy Drinkin mausta Vihreä Omena.

Sirin Top 3 tuotteet:

Sold out

Sold out

Sold out

Tutustu Puhdistamo Athletics -tuotesarjaan


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo