4 + 1 banaania (yksi koristeluun)
|
3 kananmunaa
|
1/2 dl sulaa kookosöljyä |
4 dl kaurahiutaleita
|
1/2 dl raakakaakaojauhetta |
2 tl leivinjauhetta |
1 rkl psylliumia |
reilu ripaus Guerande-suolaa |
koristeluun raakakaakaonibsejä |
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja ota esille leipävuoka. Mikäli vuoka ei ole silikoninen, voitele se esimerkiksi kookosöljyllä tai vuoraa leivinpaperilla.
Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi taikinaksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella. Kaada valmis taikina vuokaan ja koristele se halutessasi pitkittäin puolitetuilla banaanisiivuilla sekä raakakaakaonibseillä. Kypsennä leipää noin 45 minuuttia, kunnes se on kypsän ja tiiviin tuntuinen. Se saa jäädä mehevän kosteaksi keskeltä.
Annan valmiin leivän jäähtyä ennen leikkaamista. Leivän voi hyvin valmistaa jo etukäteen, sillä se vain paranee vetäytyessään. Säilytys jääkaapissa