Banaanidonitsit raakasuklaakuorrutteella
Vapun ykkösherkku on tässä! 😍 Mehevän kuohkeat banaanidonitsit, jotka on kuorrutettu reilulla määrällä meidän laadukasta raakasuklaata! 🤤🍩 Koristeilla saat tuunattua nämä hittidonitsit juuri sinun mieleesi, nam! 🙌 Valitsemalla kaurajauhon gluteenittomana, sopivat nämä donitsit myös gluteenittomaan ruokavalioon 🤎
Resepti: Emili Kumpuniemi
2 kypsää banaania
1 dl sulaa Puhdistamon kookosöljyä
3 kananmunaa
0,75 dl Puhdistamon kookossokeria
2 dl mantelijauhoa
2 dl kaurajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus Puhdistamon Guerande-merisuolaa
3 patukkaa Puhdistamon raakasuklaata
haluamiasi koristeita kuten pähkinöitä ja Puhdistamon raakakaakaonibsejä
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, ota donitsipelti esille ja voitele pellin kolot kevyesti sulalla kookosöljyllä.
2. Muussaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella. Mittaa kulhoon kaikki taikinan ainesosat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada valmis taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin.
3. Kypsennä banaanidonitseja uunissa noin 15 minuuttia. Irrota donitsit pellistä ja nosta jäähtymään esim. leivinpaperin päälle.
4. Sulata raakasuklaa varovasti vesihauteessa, kattilassa tai mikrossa. Dippaa jäähtyneet banaanidonitsit sulaan raakasuklaaseen, koristele heti ja sitten vain nauttimaan!
Psst! Banaanidonitseja voi hyvin pakastaa,
mutta kuorruta ja koristele vasta ennen tarjoilua.
Reseptiin tarvittavat Puhdistamo-tuotteet: