Herkulliset vegaaniset ja gluteenittomat chia-kaurasämpylät valmistuvat vain sekoittamisen vaivalla! Helppouden lisäksi nämä ravitsevat uunituoreat sämpylät ihastuttavat maullaan 🤎
2 rkl Puhdistamon Chia-siemeniä + 1,5 dl vettä |
2 dl kaurajauhoa (gluteeniton) |
1 dl mantelijauhoa |
1 dl riisi- tai perunajauhoa |
1 dl kaurahiutaleita (gluteeniton) |
2 tl leivinjauhetta |
2 rkl Puhdistamon Psylliumia |
3/4 tl Puhdistamon Guerande-merisuolaa |
3 dl vettä |
1/2 dl Puhdistamon Extra Neitsytoliiviöljyä |
Pieni loraus vaahterasiirappia |
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota uunipelti valmiiksi esille ja asettele siihen leivinpaperi. Mittaa kulhoon chia-siemenet ja vesi, sekoita ja jätä turpoamaan siksi aikaa, kun valmistat sämpylätaikinan muuten.
Mittaa toiseen kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Lisää joukkoon vesi, oliiviöljy, hunaja sekä turvonnut chiageeli ja sekoita yhtenäiseksi taikinaksi.
Pyöritä käsin taikinasta kymmenen sämpylää ja ripottele niide päälle chia-siemeniä sekä kaurahiutaleita. Kastele kädet kylmällä vedellä, niin taikina ei tartu sämpylöitä pyörittäessä käsiin. Kypsennä chia-kaurasämpylöitä uunissa noin 25 minuuttia. Nauti uunituoreena!