Lehtikaali-sitruunapestopasta
Herkullisen lehtikaali-sitruunapestopastan kuningas on Puhdistamon laadukas ja aidosti herkullisen makuinen oliiviöljy! 💚
Oliiviöljyn lisäksi tässä tuunatussa pestopastassa maistuu raikkaat lehtikaali, persilja ja sitruuna 🥬🍋 Nam, tätä sun on testattava!
Resepti: Emili Kumpuniemi
💚 300 g haluamaasi pastaa
💚 3 isoa lehteä lehtikaalia
💚 kourallinen persiljaa
💚 1 dl auringonkukansiemeniä
💚 100 g parmesaania raastettuna
💚 1 1/2 dl Puhdistamon Luomu Extra Neitsytoliiviöljyä
💚 1/2 - 1 sitruunan mehu
💚 ripaus suolaa
💚 mustapippuria
1. Keitä pasta.
2. Sillä välin, kun pasta kypsyy, valmista lehtikaali-sitruunapesto. Lisää monitoimikoneeseen tai blenderiin (voit käyttää myös sauvasekoitinta) lehtikaalit, persilja, siemenet, raastettu parmesaani, oliiviöljy, sitruunamehu sekä suola ja surauta aineksista yhtenäinen massa. Pestossa saa olla hieman sattumia eli purutuntumaa. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunamehua tai suolaa. Pesto saa olla tässä vaiheessa vahvan makuinen, sillä pasta neutralisoi sen makua.
3. Sekoita kypsän pastan joukkoon pesto ja viimeistele annokset ripauksella mustapippurirouhetta, lorauksella oliiviöljyä sekä muutamalla auringonkukansiemenellä.
Reseptiin tarvittavat Puhdistamo-tuotteet: