Arkiruokainspiraatiota uudelle vuodelle: helposti ja nopeasti valmistuva vegaaninen kikhernecurry! Mausteinen curry on herkullinen tapa lisätä kasviksia lautaselle. Maistuu mielettömän hyvälle esimerkiksi keitetyn riisin tai kvinoan kanssa! 😍💚
Resepti: Emili Kumpuniemi
1 sipuli |
½ - 1 chili
|
3 rkl Puhdistamon Extra Neitsytoliiviöljyä |
2 tl currya |
1 tl Puhdistamon Superkurkumaa
|
1 pieni tai ½ iso kesäkurpitsa
|
1 paprika
|
230 g kikherneitä (valutettu paino)
|
250 ml kookosmaitoa
|
1 tl Puhdistamon Guerande-merisuolaa
|
Tee näin
- Pilko sipuli ja chili pieneksi silpuksi. Itse poistin chilistä siemenet, mutta mikäli pidät tulisuudesta, voit jättää siemenet ja käyttää chilin kokonaan. Lisää paistinpannulle öljy, sipuli- ja chilisilppu, curry sekä kurkuma ja kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Pilko kesäkurpitsa ohuiksi puoliympyröiksi sekä paprika pieniksi paloiksi, lisää kasvikset pannulle ja ruskista niitä hetki. Valuta kikherneistä pois suolaliemi ja lisää paistinpannulle loput ainekset: kikherneet, kookosmaito sekä suola. Sekoita ja jätä kikhernecurry hautumaan noin 5 minuutiksi. Nauti keitetyn riisin tai kvinoan kanssa!