Nämä taivaalliset piparipallot ovat kuin söisi raakaa piparitaikinaa eli parasta! 😍🤭
Herkullinen ”makeinen” jouluun sekä ihastuttava itse tehty joululahjaidea 😋🎁
Resepti: Emili Kumpuniemi
🤎 15 kpl tuoreita taateleita (hedelmäosastolta)
🤎 1 dl cashewpähkinöitä
🤎 1 dl manteleita
🤎 3/4 dl kaurahiutaleita
🤎 1,5 tl piparkakkumaustetta
🤎 ripaus suolaa
🤎 pieni loraus vettä
🤎 2 kpl Puhdistamon Tumma tai Hasselpähkinä raakasuklaalevyä
1. Poista taateleista kivet.
2. Lisää kaikki raaka-aineet, paitsi raakasuklaat, monitoimikoneeseen tai blenderiin ja työstä niistä yhtenäinen massa. Voit halutessasi jättää massaan hieman sattumia tai surauttaa sen sileäksi - maku kysymys.
3. Pyörittele käsin massasta haluamasi kokoisia palloja. Käsiä kannattaa kastaa kylmässä vedessä, niin massa ei tartu käsiin ja palloista tulee kauniin pyöreitä.
4. Paloittele raakasuklaalevyt kulhoon tai kattilaan ja sulata ne mahdollisimman miedolla lämmöllä joko vesihauteessa tai hellalla.
5. Valuta sula raakasuklaa piparipallojen päälle ja viimeistele halutessasi pallot ripauksella piparkakkumaustetta. Nosta valmiit piparipallot hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.
Reseptiin tarvittavat Puhdistamo-tuotteet: