1,5 dl vettä |
1,5 rklchia-siemeniä |
1 rkl psylliumia |
2 porkkanaa |
1 dl kaurahiutaleita |
2 dl kaurajauhoa |
3/4 tl Guerande-merisuolaa |
Mittaa kulhoon vesi, chia-siemenet sekä psyllium, sekoita ja jätä turpoamaan noin 10 minuutiksi.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ota uunipelti esille ja asettele siihen valmiiksi leivinpaperi.
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Mittaa turvonneen chia-psylliumgeelin joukkoon kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikinaa lusikalla pellille ja painele rieskoiksi. Voit halutessasi ripotella rieskojen päälle vielä kaurahiutaleita ja ripaukset suolaa. Kypsennä rieskoja uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet pintaan kaunista väriä.