Tiesitkö, että chia-siemenillä voi hyydyttää hillon? Tällä tavalla voit vaikuttaa helpommin myös hillon makeuteen ja käyttää itselle mieluisaa makeuttajaa - nerokasta! 😍👌🏼
Tässä viikuna-chiahillokkeessa maistuu joulu ja se saa makeutensa viikunoista sekä vaahterasiirapista. Oiva kaveri esimerkiksi juustoille silmällä pitäen tulevaa itsenäisyyspäivää 🤤🧀
Resepti: Emili Kumpuniemi
💜 n. 500 g tuoreita viikunoita
💜 3 dl vettä
💜 1 kanelitanko
💜 1 tähtianis
💜 loraus vaahterasiirappia (oman maun mukaan)
💜 2 rkl Pu´hdistamon Chia-siemeniä
1. Huuhtele viikunat, poista niistä kannat ja leikkaa viikunat pieniksi paloiksi.
2. Lisää kattilaan viikunapalat, vesi, kanelitanko sekä tähtianis ja keitä niitä välillä sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes viikunat ovat pehmenneet kunnolla.
3. Ota kattila pois liedeltä. Kaada seoksen joukkoon loraus vaahterasiirappia, maista ja lisää makeutusta tarvittaessa. Poista tässä vaiheessa kanelitanko ja tähtianis.
4. Lisää seoksen joukkoon vielä viimeiseksi chia-siemenet, sekoita ja jätä hilloke tekeytymään. Chia-siemenet ”hyydyttävät” hillokkeen. Kun hilloke on jäähtynyt, nosta se jääkaappiin tekeytymään vielä yön yli.
Reseptiin tarvittavat Puhdistamo-tuotteet: