Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Huippukunnossa 50-vuotiaana – Näin Sami Hyypiä panostaa aktiiviseen arkeen ja palautumiseen

Jalkapalloikoni harrastaa urheilua intohimoisesti ja kilpailee jopa SM-tasolla. Hyypiä tukee parempaa palautumista muun muassa ravintolisillä, joista yksi on ylitse muiden.

PUHELIMESTA kuuluvat iloiset haukahdukset, kun koirat juoksentelevat jäisellä pellolla. Niillä riittää heti aamusta runsaasti energiaa – kuten myös kolmen koiran aktiivisella omistajalla.

 

Sami Hyypiä on yksi Suomen tunnetuimmista jalkapalloilijoista, joka on niittänyt mainetta maailmalla ikonisessa Valioliigajoukkue Liverpoolissa. Miehen kanssa jutellessa tätä on toisinaan vaikeaa muistaa: on kuin juttelisi naapurin Samin kanssa, jolta voisi käydä kysäisemässä, auttaisiko hän kantamaan klapit puuvajaan.

 

Täällä Hyypiä on onnellisimmillaan, rauhallisessa maaseutupitäjässä, ulkona ja liikkeessä. Hyypiä elää ihanteellista elämänvaihetta, sillä miehellä on aikaa urheiluun ja palautumiseen niin paljon kuin hän haluaa. Aktiiviuralla treenejä ja otteluita tuli välillä liikaakin, eikä palautuminen ollut aina optimaalista.

Hyypiä elää ihanteellista elämänvaihetta, sillä miehellä on aikaa urheiluun ja palautumiseen niin paljon kuin hän haluaa.

”Etenkin Liverpoolissa pelejä oli niin paljon, etten ehtinyt aina sataprosenttisesti palautua. Saatoimme pelata lauantaina, ja sitten maanantaina olikin jo uusi peli. Itselleni juuri tämä toinen palautumispäivä oli aina se pahin ja olin eniten jumissa”, Hyypiä muistelee.

 

90-LUVULLA palautumistuotteet olivat vasta tulossa isosti mukaan urheilijoiden elämään, puhumattakaan arkiliikkujista. Hyypiää naurattaa, kun hän muistelee ensimmäisiä peleissä nauttimiaan palautumisjuomia.

 

”Ne maistuivat aivan hirveälle. Jokaisen hörpyn jälkeen piti ottaa vettä tai mehua päälle, että sai tavaran menemään alas!”

 

Myöskään ravintolisät eivät olleet yhä laajalti käytössä kuin tänä päivänä. Hyypiä kertoo, että Liverpool otti esimerkiksi magnesiumin käyttöön treenien ja pelien tukena 2000-luvun taitteessa.

 

”Nykypäivänä kaupan hyllyt pursuavat jos jonkinlaisia vaihtoehtoja palautumisen tueksi. Toisinaan mietin, miten asiat olisivat menneet, jos olisin saanut nämä samat mahdollisuudet kuin tämän päivän nuoret urheilijat.”

 

MAGNESIUM on etenkin liikkujien ykkösravintolisä parempaan palautumiseen, joskin sen saannin varmistamisesta olisi hyötyä meille kaikille. Magnesium on elintärkeä mineraali, joka osallistuu yli kolmeensataan aineenvaihdunnan tapahtumaan, muun muassa energiantuotantoon, hermoston toimintaan sekä verenpaineen säätelyyn. Puutteellinen ruokavalio ja ongelmat imeytymisessä voivat kuitenkin aiheuttaa haasteita sen riittävässä saannissa.

 

Hyypiä käyttää päivittäin Puhdistamon magnesiumtuotteita, vaihdellen Tripla Magnesiumin ja Ilta Magnesiumin välillä.

 

”Palautuminen on käytännössä aineenvaihduntaa. Mitä parempi aineenvaihdunta lihaksissasi on, sitä paremmin myös palaudut. Kehottaisin etenkin liikkujia varmistamaan, että he saavat riittävästi magnesiumia – sitä kun ei voi saada liikaa, sillä magnesium poistuu nopeasti elimistöstä.”

 

Hyypiä on onnellinen siitä, että hän on terve eikä ole päästänyt itseään urheilu-urankaan jälkeen rapakuntoon. Alhaista hemoglobiinia lukuun ottamatta hänellä ei ole ollut juurikaan puutostiloja. Miehellä on kuitenkin selkeä syynsä sille, miksi hän syö ravintolisiä.

 

”Olen ollut aina pieniruokainen. Oikeanlaisilla ravintolisillä varmistan, että saan kaikkia kehoni tarvitsemia rakennuspalikoita monipuolisesti. Koska liikun aktiivisesti, haluan pitää huolta hyvästä pohjasta: haluan varmistaa, että magnesiumtasoni ovat hyvällä mallilla koko ajan. En haluaisi edes kokeilla olla ottamatta sitä.”

"Oikeanlaisilla ravintolisillä varmistan, että saan kaikkia kehoni tarvitsemia rakennuspalikoita monipuolisesti."

PAREMMAN palautumisen tukeminen on Hyypiälle edelleen tärkeää, sillä hän liikkuu aktiivisesti. Hyypiää voisi kuvailla lievästi sanottuna himoliikkujaksi: kesäisin hän juoksee ja ajaa kilpaa motocrossia, talvisin kelkkailee, hiihtää ja pelaa jääkiekkoa.

 

”Kiekko on itselleni hyvää intervallitreeniä, jota ei muuten tulisi tehtyä. Myös kelkkailu on fyysisesti haastavaa, etenkin vaihtelevassa maastossa. Viime talvena kilometrejä kertyi 5500.”

 

Hyypiä on kiitollinen siitä, ettei hänelle ole jäänyt peliurastaan pysyviä vammoja tai pitkäaikaisia vaivoja. Liikunta ja urheilu ovat olleet osa Hyypiän elämää jo lapsesta pitäen, eikä hän pystyisi olemaan ilman.

 

”Monesti vitsailen, että liikun ja urheilen sen takia, että voin syödä ja juoda mitä haluan. Koen, että terveydellisistäkin syistä on tärkeää pitää itsensä hyvässä kunnossa.”

 

Palautumisessa Hyypiän tukena ovat paitsi magnesium, myös tehonesteyttävät elektrolyyttijauheet ja ravinteikkaat proteiinijauheet. Puhdistamon tehokkaat tuotteet ovat valikoituneet Hyypiän pakkiin laadukkaiden raaka-aineiden, lisäaineettomuuden ja luotettavan kotimaisen brändin vuoksi.

 

LOPUKSI on esitettävä vielä pakollinen kysymys. On nimittäin yksi aihealue, josta olemme puhuneet varsin vähän. Nimittäin jalkapallo – kuuluuko se yhä Hyypiän arkeen? Kysymys saa miehen mietteliääksi.

 

”Aika vähän tulee enää palloa potkittua. Aina kun menen kentälle pelaamaan, niin onhan se todella kivaa. Olen puhunut asiasta muiden huippu-urheilijoiden kanssa, ja jaamme samat tuntemukset: iän myötä omassa lajissa kunto ja taidot menevät alaspäin. Kun tekee asioita, jotka aiemmin tuntuivat luontevilta eikä enää onnistukaan, ei saa onnistumisen kokemuksia”, Hyypiä sanoo.

”Muiden lajien puolella kehitys taasen on jatkuvaa, mikä tekee niistä kiinnostavia. Olen kyllä päässyt pelaamaan jalkapalloa ihan tarpeeksi, ja ajattelut, että nyt on muiden lajien aika.”

Tiesitkö?`

  • Magnesium on yksi ihmiskehon tärkeimmistä ravintoaineista, jota hyödynnetään yli 300 aineenvaihdunnan tapahtumaan.

  • Magnesium edistää lihasten toimintaa, proteiinisynteesiä ja energia-aineenvaihduntaa, eli se voi tukea suorituskykyä ja auttaa kehoa palautumaan paremmin.

  • Magnesium edistää normaaleja psykologisia toimintoja sekä hermoston normaalia toimintaa ja voi näin auttaa kehoa rauhoittumaan

  • Magnesium on myös tärkeässä roolissa D-vitamiinin synteesissä ja aktivoinnissa

  • Tutustu Puhdistamon magnesiumtuotteisiin!


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo