Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Magnesium selitettynä - hyödyt ja käyttötarkoitukset

Magnesium on elintärkeä mineraali, joka osallistuu energiantuotantoon, hermoston toimintaan, verenpaineen säätelyyn sekä satoihin muihin aineenvaihdunnan tapahtumiin. Puutteellinen ruokavalio ja ongelmat imeytymisessä voivat kuitenkin aiheuttaa haasteita sen riittävässä saannissa.

Tiivistys

✅ Magnesium on yksi ihmiskehon tärkeimmistä ravintoaineista, jota hyödynnetään +300 aineenvaihdunnan tapahtumaan ja suositellaan saatavaksi noin 280-350 mg per päivä

⚠️ Ruoasta saadusta magnesiumista imeytyy kenties vain 20%-40%, minkä vuoksi myös ravintolisistä voi olla hyötyä

🚫 Vältä huonolaatuisia magnesiumvalmisteita, erityisesti magnesiumoksidia

Mitä magnesium on?

Magnesium on yksi runsaimmista ihmiskehossa esiintyvistä mineraaleista, joka osallistuu yli kolmeensataan aineenvaihdunnan tapahtumaan. Sen päivittäinen saantisuositus on 280-350 mg päivässä, vaikkakin erityisesti paljon liikkuvat henkilöt voivat hyötyä enemmästäkin.

Magnesiumin hyödyt ovat moninaiset ja sitä tarvitaan muuan muassa energian (ATP:n) tuotantoon, glukoosiaineenvaihduntaan, DNA- ja proteiinisynteesiin, hermoston toimintaan, luuston terveyteen sekä sydän- ja verisuonijärjestelmän säätelyyn. Se on myös tärkeässä roolissa D-vitamiinin synteesissä ja aktivoinnissa.

Magnesiumin lähteitä ovat esimerkiksi tummanvihreät kasvikset, pähkinät, siemenet, pavut, täysjyväviljat sekä kala, kana ja punainen liha. Nykyisen tutkimustiedon mukaan ruoassa olevasta magnesiumista kuitenkin imeytyy ihmiskehoon vain noin 20%-40% (1,2,3).

Tämä yhdistettynä yksipuoliseen ruokavalioon voi johtaa liian vähäiseen magnesiumin saantiin. Kansallisen FinRavinto-tutkimuksen mukaan vain reilu kaksi kolmasosaa suomalaisista saa riittävästi magnesiumia ennen sen imeytymishaasteiden huomiointia (4). Todellisuudessa lievästä magnesiumpuutteesta kärsivien ihmisten määrä voi siis olla suurempi.

Mihin magnesium voi auttaa?

💪 Palautuminen ja energisyys
Magnesium edistää lihasten toimintaa, proteiinisynteesiä ja energia-aineenvaihduntaa. Se voi siis tukea suorituskykyä sekä auttaa kehoasi palautumaan paremmin. Vastapainoisesti lievän magnesiumin puutteen oireena voi esiintyä väsymystä (5).

😴 Rauhoittuminen
Magnesium edistää normaaleja psykologisia toimintoja sekä hermoston normaalia toimintaa ja voi näin auttaa kehoasi rauhoittumaan. Joidenkin tutkimusten mukaan magnesiumista voi myös olla hyötyä parempilaatuisen unen tavoittelussa (6,7,8). Lievä puute taas voi aiheuttaa vastakkaisia oireita.

🦴 Vahva luusto
Magnesiumilla on tärkeä rooli luuston terveydessä, ja suurin osa kehossa olevasta magnesiumista onkin varastoitunut nimenomaan luustoon. Kalsiumin ja D-vitamiinin ohella magnesium onkin yksi tärkeimmistä ravintoaineista vahvalle luustolle (9).

📉 Verenpaine
Magnesium on elektrolyyttinä tärkeässä roolissa verenpaineen säätelyssä. Joissain tutkimuksissa magnesium-ravintolisän on todettu laskevan kohonnutta verenpainetta, joskin tutkimustietoa tarvitaan vielä lisää (10,11,12,13). Vastaavasti magnesiumin puute, yhdistettynä liian vähäiseen kaliumin ja liian korkeaan natriumin saantiin, voi aiheuttaa verenpaineen nousua.

🦵 Suonenvedot
Magnesiumia käytetään yleisesti myös suonenvetojen (lihaskramppien) hoitoon ja ehkäisyyn, joskin vaikutusta ei ole vielä todettu tutkimuksissa (5).

Kannattaako magnesium ottaa illalla?

Mitään varsinaista ”pakkoa” magnesiumin iltakäyttöön ei ole, ja sen voi huoletta ottaa myös vaikkapa aamulla tai päivällä muiden ravintolisien ohella.

Magnesiumin mahdollisten rauhoittavien vaikutusten vuoksi moni kuitenkin suosii sen nauttimista illalla lähellä nukkumaanmenoa.

 Puhdistamon Ilta Magnesium, joka sisältää magnesiumglysinaatin lisäksi myös L-tryptofaania, L-teaniinia ja kärsimyskukkauutetta, on suunniteltu nimenomaan rauhoittumiseen ja paremman unen tavoitteluun.

Magnesiumsitraatti vs. glysinaatti vs. malaatti vs. muut magnesiumin muodot?

Magnesiumia on saatavilla useita eri muotoja, joista kenties parhaiten tunnetut ovat sitraatti ja glysinaatti.

Molemmat näistä muodoista imeytyvät hyvin ja soveltuvat kokonaisvaltaiseen käyttöön. Glysinaatin etuna voidaan pitää sen mahdollista rauhoittavaa vaikutusta, jonka lisäksi moni kokee sen myös vatsaystävällisemmäksi sitraattiin verrattuna.

Magnesiummalaatti taas on hyvä magnesiumin muoto tukemaan energiantuotantoa, sillä malaatti - eli omenahappo - osallistuu myös kehosi energia-aineenvaihduntaan.

Puhdistamon Ilta Magnesium sisältää vain glysinaattia. Tripla Magnesium taas rakentuu kolmen eri magnesiumin muodon pohjalle: glysinaatin, malaatin ja tauraatin. Tämä antaa tuotteelle harvinaisen monipuolisen magnesiumprofiilin. Puhdistamon Energia Magnesium taas sisältää magnesiummalaattia, sekä trans-resveratrolia ja asetyyli-L-karnitiinia.

Mitä magnesiumin muotoa suositkin, vältä kuitenkin aina magnesiumoksidia. Se ei imeydy hyvin, eikä siten nosta kehon magnesiumtasoja tehokkaasti.

Mikä sopii minulle parhaiten, Tripla,
Ilta vai Energia Magnesium?

Kaikki Puhdistamon magnesiumit on suunniteltu viimeisimmän tutkimustiedon pohjalta. Valmistamme myös kaikki tuotteet itse omassa tehtaassamme Lempäälässä, hyödyntäen vain laadukkaimpia mahdollisia raaka-aineita.

💪 Tripla Magnesium
Jos haluat kokonaisvaltaisen magnesiumin tukemaan jaksamista, palautumista ja energiantuotantoa, voi Tripla Magnesium olla hyvä valinta.

💤 Ilta Magnesium
Jos taas kärsit univaikeuksista tai haluat muuten vain tukea rentoutumista ja rauhoittumista, voi Ilta Magnesium sopia sinulle paremmin.

⚡️ Energia Magnesium
Kun haluat saada tukea väsymykseen ja uupumukseen ja tukea energia-aineenvaihduntaa, on Energia Magnesium paras vaihtoehto.

💎 Sopiva yhdistelmä
Kolmas erinomainen vaihtoehto on hyödyntää kahta tai kolmea eri valmistetta yhdessä. Voit esimerkiksi nauttia kaksi kapselia Energia Magnesiumia aamulla/päivällä muiden ravintolisien yhteydessä, ja ottaa kaksi kapselia Ilta Magnesiumia lähempänä nukkumaanmenoa. Tripla Magnesiumilla voit vielä entisestään täydentää riittävää magnesiumin saantia.

Kokemuksiemme mukaan magnesium hyödyttää lähes jokaista sen käyttäjää, ja se onkin yksi yleisimmin suosittelemistamme tuotteista monivitamiinin ja D-vitamiinin ohella.


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo