Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Vaivaako väsymys?
Nappaa tästä vinkit väsymyksen avuksi!

Mitkä keinot auttavat väsymyksen torjuntaan, ja voisiko ravintolisistä olla apua väsyneen olon taltuttamisessa?

Tuntuuko arki harmaalta massalta ja lenkille lähteminen työpäivän jälkeen lähes ylivoimaiselta tehtävältä?

Kevätväsymys aiheuttaa päänvaivaa yleensä maalis-huhtikuussa. Pidentyvät, valoisat illat voivat houkutella valvomaan pidempään, jolloin unet jäävät tavanomaista lyhyemmiksi. Valon määrän lisääntymisen myötä olo voi olla iltaisin ylivirittynyt, eikä uni tulekaan enää silmään yhä vaivattomasti kuin talvella. Aamulla olo on tahmea ja uninen.

Kaamosväsymys iskee yleensä loka-marraskuussa, kun päivät alkavat kääntyä pimeiksi yhä aikaisemmin. Olo voi olla väsähtänyt niin pimeinä aamuina kuin pimeinä iltapäivinä, ja keho tuntuu tarvitsevan enemmän unta. Joka viides aikuinen kokee runsaasti kaamosoireita (THL). Tyypillisiä kaamosväsymyksen oireita ovat talvikuukausina ilmenevä makeannälkä, lihominen, väsymys ja liikaunisuus.

Onneksi väsymykseen voi vaikuttaa yksinkertaisin keinoin:


🥗 Ravinto. Kesällä saatavilla on runsaasti tuoreita kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Yritä pitää kiinni värikkäästä ja monipuolisesta ruokavaliosta ympäri vuoden. Ruokavaliolla on nimittäin merkittävä rooli omaan vireystilaan: esimerkiksi runsas valkoisen sokerin, ravinneköyhien hiilihydraattien ja kofeiinin kulutus voivat edesauttaa väsymystä ja huonompaa unenlaatua.

🎾 Liikunta. Harrasta liikuntaa säässä kuin säässä tai suuntaa sisätiloihin liikkumaan! Sillä ei ole väliä, mitä liikuntaa harrastat, kunhan lähdet liikkeelle. Liikunta auttaa palautumaan arjen rasituksesta sekä rentoutumaan: etenkin raikkaassa ilmassa lenkkeily tuulettaa ajatuksia työpäivän jälkeen. Jos liikunnasta kiinni pitäminen tuntuu haastavalta, merkitse kalenteriin muutama liikunnalle omistettu ilta ja pidä niistä kiinni. Jos vielä kutsut mukaan kaverin, tuntuu treeneistä laistaminen entistäkin vaikeammalta!

☀️ Valo. Kevätväsymyksen yhteydessä valoon olisi hyvä totutella maltillisesti, kun taas kaamosväsymyksen tehokkain hoitomuoto on tutkitusti riittävä valon saanti. Kirkasvalohoitoa voi harjoittaa itse kotona ottamalla kirkasvalolampun käyttöön. Kevätväsymyksen yhteydessä voi yrittää suunnitella päivärytmiään uudelleen mahdollisuuksien mukaan: mikäli aamut tuntuvat tahmeilta, voisitko aloittaa työpäiväsi hieman myöhemmin? Kaamosväsymyksestä kärsivän kannattaa pyrkiä ottamaan ilo irti päivän valoisimmasta ajasta silloin, kun se on mahdollista: lähde happihyppelylle lounasaikaan.

💤 Uni. Yksi yksinkertaisimmista ja luonnollisimmista lääkkeistä väsymykseen on uni. Keho saattaa kaivata enemmän unta talviaikaan, joten kuuntele kehosi viestejä ja pyhitä unelle tarpeen tullen enemmän aikaa. Pyri pitämään kiinni säännöllisestä unirytmistä niin arkena kuin viikonloppuisin ja rauhoita illat.

🍊 Vitamiinit. Kun puhutaan väsymyksestä ja ravintolisistä, nousevat nämä kaksi vitamiinia ylitse muiden: B-vitamiini sekä C-vitamiini. Ota vitamiinipakkiisi seuraavat tuotteet:

Super Complex B-vitamiini

Tiesitkö, että B-vitamiinien puutosta tai lisääntynyttä tarvetta voi syntyä esimerkiksi ikääntymisen myötä, vegaanisen tai muiden rajoittavien ruokavalioiden yhteydessä ja raskauden ja imetyksen aikana? Myös eräät yleiset lääkeaineet, kuten metformiini ja happosalpaajat, voivat aiheuttaa B-vitamiinien puutosta.

Super Complex B-vitamiini on varsinainen tehopaketti: se sisältää kaikki kahdeksan B-vitamiinin muotoa samassa kapselissa! Näistä esimerkiksi B2-, B3-, B5-, B6- ja B9-vitamiini auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Lisäksi tuotteen sisältämät B-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Super Complex B-vitamiinin edut:
💛 Väsymykseen ja uupumukseen
💛 Vahva yhdistelmä tehokkaasti imeytyviä aktiivisia B-vitamiinin muotoja
💛 Kaikki kahdeksan B-vitamiinin muotoa samassa kapselissa!
💛 Erinomainen imeytyvyys
💛 Täyteaineeton ja vegaaninen

Sold out

Sold out

Tripla C-vitamiini

Tiesitkö, että vastustuskyvyn tukemisen lisäksi C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta? C-vitamiini on myös varsinainen kauneuden tehotuote: C-vitamiini edistää kollageenin muodostumista esimerkiksi ihon normaalia toimintaa varten ja vaikuttaa siten osaltaan ihon hyvinvointiin.

Ihmiskeho ei pysty tuottamaan C-vitamiinia, joten sitä on saatava ruokavaliosta tai täydennettävä C-vitamiinin saantia ravintolisillä. Valitse vatsaystävällinen Tripla C-vitamiini, joka tehokkaiden C-vitamiinin muotojensa ansiosta imeytyy erinomaisesti!

Puhdistamon Tripla C-vitamiinin edut:
💛 Vastustuskyvyn tukemiseen, väsymykseen ja uupumukseen
💛 C-vitamiini edistää myös normaalia kollageenin muodostumista ihon, luuston, verisuonten ja rustojen normaalia toimintaa varten sekä lisää raudan imeytymistä
💛 Sisältää kolme tehokasta C-vitamiinin muotoa, Camu camu -marjajauhetta ja sitrusbioflavonoideja
💛 Sitrusbioflavonoidit suojaavat C-vitamiinia hapettumiselta
💛 Täyteaineeton ja vegaaninen

Sold out

Sold out

Kasto kaikki vitamiinit ja ravintolisät


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo