Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Energiajuomat –
voiko energiajuomia juoda joka päivä ja muuta usein kysyttyä!

Kofeiinia on käytetty jo tuhansien vuosien ajan piristämään, ehkäisemään väsymystä ja antamaan energiaa. Mutta ovatko energiajuomat ihan ok tapa nauttia kofeiinia vai ovatko ne epäterveellisiä? Voiko energiajuomia juoda joka päivä? Selvitä faktat artikkelistamme!

Onko energiajuoma terveellistä?

Energiajuomia on paras ajatella neutraaleina – kohtuullisesti nautittuna ne eivät ole haitallisia terveydelle, mutta eivät myöskään edistä sitä.

Energiajuomia on myös nykyään paljon erilaisia. Perinteiset runsaalla sokerilla varustetut tölkit eivät ole hyvä valinta, sillä ne tuovat päivittäiseen ruokavalioon aivan turhia kaloreita.

”Tyhjän sokerin” nauttiminen voi lisäksi (energiajuomalle ironisesti) aiheuttaa väsymystä, kun verensokeri nopean nousun jälkeen myös laskee nopeasti.

Sokerivarianteille usein parempina vaihtoehtoina esitetyt sukraloosilla, aspartaamilla tai muilla keinomakeutusaineilla makeutetut energiajuomat eivät myöskään ole mielestämme paras mahdollinen valinta. Miksi laittaa kehoon jotain keinotekoista, jos tarjolla on luonnollisiakin vaihtoehtoja?

Puhdistamon Natural Energy Drink -energiajuomat sisältävät 100 % luontaisia ainesosia. Ei keinomakeutusaineita, väriaineita, fosforihappoa, synteettistä kofeiinia tai mitään muutakaan ylimääräistä.

Kun tähän yhdistetään vielä useita kilpailuja voittanut makuprofiili, ei tarvitse ihmetellä syitä Puhdistamon juomien suosion takana!

Voiko joka päivä juoda energiajuomaa?

Energiajuomia voi juoda joka päivä, samaan tapaan kuin kahvia ja teetä. Tärkeintä on pitää silmällä päivän kokonaiskofeiinimäärää.

Aikuisten saantisuositus kofeiinille on 400 mg / päivä. Se tarkoittaa esimerkiksi neljää tölkkiä Puhdistamon tavallista energiajuomaa (100 mg kofeiinia per tölkki) tai kahta tölkkiä Strong-makuja (180 mg kofeiinia per tölkki). Yhdessä tavallisessa kupissa kahvia on noin 100 mg kofeiinia.

Jo 400 mg voi kuitenkin olla monelle melko suuri kofeiiniannos, erityisesti jos olet kofeiiniherkkä. Suosittelemmekin yleensä vain kahta energiajuomaa per päivä, riippumatta niiden vahvuudesta.

Nuorten tulisi olla erityisen tarkkoja kofeiinin saannin suhteen. Energiajuomat eivät ole hyvä valinta alle 15-vuotiaille, ja sitä vanhempienkin tulisi käyttää kofeiinia kohtuudella.

Myös raskaana olevien henkilöiden tulee rajoittaa kofeiininkäyttöä merkittävästi.

Miten kofeiini toimii, mitä energiajuoma tekee keholle?

Kofeiinia on käytetty jo tuhansien vuosien ajan piristämään, ehkäisemään väsymystä ja antamaan energiaa. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 90 % maailman väestöstä käyttää kofeiinia päivittäin, muodossa tai toisessa.

Nykyään tiedetään myös, miten kofeiini tarkalleen toimii - nimittäin blokkaamalla neurotransmitteri adenosiinin toimintaa, joka on vastuussa väsymyksen tunteen aiheuttamisesta kehossa.

Tämän lisäksi kofeiini stimuloi muita aivojen välittäjäaineita, kuten dopamiinia ja noradrenaliinia, joilla on suoria piristäviä ja keskittymistä edistäviä vaikutuksia.

Vaikka analyysi kofeiinin toiminnasta voi tuntua saivartelulta, sisältää se tärkeän pointin:

Kofeiini ei vain piristä, vaan se aktiivisesti estää väsymyksen tunteen luontaista kehittymistä kehossa.

Tämä kannattaa pitää mielessä, kun harkitsee sen päivän viimeisen kofeiiniannoksen ottamista esimerkiksi klo 16 jälkeen. Nukahtaminen on nimittäin ihan ymmärrettävästi vaikeaa, jos kehosi viestii sinulle samalla: "Ei väsytä, päivähän on vasta alussa."

Saako 12-vuotias juoda energiajuomaa?

Lyhyesti: ei. Vaikka energiajuomien myynti lapsille ja nuorille ei ole laissa kielletty, yleisesti energiajuomien käyttöä suositellaan vasta 15-vuotiaille ja vanhemmille. Myös 15–18-vuotiaiden tulisi käyttää kofeiinia kohtuudella ja välttää energiajuomien nauttimista iltapäivällä ja illalla.

Mitä Puhdistamon energiajuomat ovat?

Puhdistamon Natural Energy Drink -energiajuomat maistuvat yhtä hyvältä (monen mielestä paremmilta!) kuin tavalliset energiajuomat, mutta ne on tehty vain ja ainoastaan luontaisista raaka-aineista.

Tölkin takaa löytyvä lista on lyhyt ja ytimekäs: suodatettua vettä, luontaisia aromeja, omenahappoa, steviasta saatavia stevioliglykosideja sekä kofeiinia vihreätee-, guarana- ja yerba mate -uutteista. Vahvemmissa Strong-versioissa on myös pieni tilkka aitoa mehua tuomaan lisämakua ilman valtavaa sokerimäärää.

Natural Energy Drinkit ovat siis parempia versioita tavallisista energiajuomista, joita voi helpommin käyttää osana terveellisiä elämäntapoja.

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo