Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Riittävä nesteytys –
hyvän suorituskyvyn A ja O!

Riittävä nesteytys pitää suorituskyvyn kunnossa niin töissä kuin treeneissä. Nesteytys olisi hyvä muistaa myös talvella, sillä esimerkiksi kuiva sisäilma ja paksut vaatekerrokset lisäävät nesteen haihtumista.

Tuntuuko olo iltapäivällä sumealta? Onko keskittyminen vaikeaa? Mikäli vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, esitä itsellesi vielä yksi kysymys: kuinka paljon olen muistanut juoda tänään?

60–70 % ihmiskehosta on vettä. Vesi on hapen lisäksi yksi tärkeimmistä asioista kehomme toiminnalle, eikä riittävän nesteytyksen merkitystä voikaan yliarvioida. Vettä poistuu jatkuvasti elimistöstämme iholta ja hengitysteistä haihtumalla, hikenä sekä virtsana. Haihtumisen määrää säätelevät muun muassa lämpötila, ilman suhteellinen kosteus, ilman virtaus, ruumiinlämpö, fyysinen aktiivisuus ja vaatetus.

Kaikki aineenvaihdunnan reaktiot – kuten ravintoaineiden kuljetus, imeytyminen, muokkaaminen ja kuona-aineiden erittäminen – tapahtuvat kudos- tai solunesteissä. Elimistö säätelee nestetasapainoa tarkasti, koska se on elintärkeää etenkin sydämen, verenkiertoelimistön, munuaisten ja keuhkojen toiminnalle.

Alkavan nestehukan tunnistaa muun muassa suun kuivumisesta, janon tunteesta, päänsärystä, heikotuksesta ja nälän tunteesta. Muita nestehukan merkkejä ovat esimerkiksi tumma virtsa, lihaskrampit, uupumus ja väsymys.

Treenit vaikuttavat kehon nestetasapainoon

Treenatessa ja hikoillessa kehomme menettää nestettä kiihtyneellä nopeudella, kuten myös tärkeitä ravintoaineita ja kivennäisaineita. Siksi niiden täydennys onkin tarpeen.

Kivennäisaineisiin lukeutuvat esimerkiksi natrium, kalium, magnesium ja kloridi. Näistä natrium ja kalium ovat erityisesti nestetasapainoa sääteleviä elektrolyyttejä. Puhdistamon elektrolyyttijauheissa kivennäisaineiden suhde on optimoitu vastaamaan hien mukana menetettyjen kivennäisaineiden määrää.

Riittävä nesteytys pitää suorituskyvyn kunnossa. Nesteytys vaikuttaa erityisesti lämmönsäätelyyn ja siihen, miten raskaaksi treenin kokee. 
Tankkauksen tarve riippuu urheilusuorituksen intensiteetistä ja kestosta, lämpötilasta sekä urheilijan koosta ja vaatetuksesta. Nestetasapainon merkitys kasvaa entisestään helteisellä ilmalla.

Urheilijan onkin tärkeää nauttia treenatessa muutakin kuin vettä. Siksi halusimme kehittää elektrolyyttijauheemme, jotka pitävät huolta riittävästä nesteytyksestä ja energiansaannista raskaan treenin aikana. Puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet takaavat, että kehosi saa juuri sen tarvitsemat rakennuspalikat tehokkaaseen treeniin ilman keinotekoisia makeutusaineita.

Elektrolyyttijauhe soveltuu käytettäväksi ympäri vuoden

Elektrolyyttijauhe ei ole ainoastaan urheilijoiden juttu – tuote soveltuu meistä jokaiselle! Elektrolyyttijauhe on mitä mainioin sauna- kuin kesäjuomakin. Se on myös loistava juomavalinta kuumissa olosuhteissa työskenteleville sekä ehkäisemään iäkkäiden ihmisten neste- sekä suolahukkaa.

Kesäkuumalla tulee juotua luontaisesti enemmän, sillä helle houkuttelee nappaamaan kylmän juoman käteen. Riittävän nesteytyksen merkitystä ei kannata unohtaa kuitenkaan myöskään talvella, sillä esimerkiksi kuiva sisäilma ja ulkona kylmän tuulen aiheuttama ilmavirtaus lisäävät nesteen haihtumista. Myös paksut vaatekerrokset aiheuttavat hikoilua, mikä lisää janontunnetta.

On myös hyvä muistaa, että kahvin tai teen juominen lisää nesteytyksen tarvetta. Pidä siis huolta riittävästä nesteytyksestä ympäri vuoden!

Sold out

Sold out

Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo