Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Näin MM-hiihtäjä Anne Kyllönen valitsee maitohappobakteerin - "Tarkista nämä kolme asiaa"

Maitohappobakteerit kasvattavat suosiotaan myös osana huippu-urheilijoiden ravinto-ohjelmia. MM-hiihtäjä Anne Kyllönen suosittelee kuitenkin valitsemaan tuotteen fiksusti.

Kun tavoitteena on hiihtää maailmancupin kymmenen parhaan joukkoon, hyvinä päivinä jopa palkintopalleille asti, ravinnon merkitystä on vaikea yliarvioida.

Siitä MM- ja olympiakonkari Anne Kyllösellä on paljon kokemusta.

- Riittävä ravintoaineiden saanti ja niiden imeytyminen ovat minulle priorisoitavia asioita ihan samalla tavalla kuin harjoittelukin.

Kyllösen mukaan kaikki lähtee toimivasta ruokavaliosta, jossa kotimaisten marjojen ja kalan kaltaiset ruoka-aineet ovat merkittävässä roolissa.

- Ravinnerikkaan ruoan lisäksi panostan paljon vatsan hyvinvointiin. Jos ravinto ei imeydy kunnolla tai vatsa on huonossa kunnossa, treeni ei kulje.

Tutkimusten mukaan jopa yli kolmannes suomalaisista kärsii säännöllisesti vatsan toimintaan liittyvistä ongelmista. Myös tulehduksellisten suolistosairauksien määrä on räjähdysmäisessä kasvussa.

Kyllösen tilanteeseen omat haasteensa tuovat ruoka-aineallergiat sekä runsas matkustaminen, joka voi tunnetusti lisätä vatsaongelmien riskiä.

- Vietän paljon aikaa erityisesti Keski-Euroopassa treenileireillä ja kisoissa. Koska ruokavaihtoehdot ja bakteerikanta ovat erilaisia, pitää vatsan kanssa olla tarkkana.

Hiihtäjä hyödyntääkin nykyään myös Puhdistamon maitohappobakteereita osana ravinto-ohjelmaansa.

- Käytän maitohappobakteereita erityisesti kuuriluontoisesti ulkomaan reissujen aikana tai vatsan ollessa epätasapainossa.

Maitohappobakteerit ovat suolistossa luontaisesti esiintyviä hyviä bakteereja, jotka tasapainottavat ruoansulatuskanavan mikrobikantaa.

Niitä saa jonkin verran fermentoituneista ruuista ja juomista, mutta suurempia annoksia tavoiteltaessa ravintolisät ovat helpoin vaihtoehto.

Maitohappobakteerivalmisteita on kuitenkin paljon erilaisia. Miten valitset hyvän tuotteen?

Näin valitset hyvän maitohappobakteerin

1. Tarkista bakteerien määrä

Maitohappobakteerien määrät voivat paperilla tuntua päätähuimaavilta, sillä edes miljardin yksikön kerta-annoksesta ei välttämättä ole kauheasti iloa.

Yleinen muistisääntö: enempi on parempi. Puhdistamon uudessa Vahvassa Maitohappobakteerissa bakteereita onkin jopa kaksitoista miljardia yksikköä per kapseli.

Vaikka kyseessä on harvinaisen voimakas tuote, Vahva Maitohappobakteeri sopii erinomaisesti myös jokapäiväiseen käyttöön.

- Olen aiemmin käyttänyt Puhdistamon LactoSpore® & Boulardii Maitohappobakteeria. Tulen nyt kuitenkin hyödyntämään myös tätä uutta sen rinnalla juuri vahvuuden takia, Kyllönen sanoo.

 

2. Varmista bakteerikantojen monipuolisuus

Suolistomme niin kutsuttu ”normaalifloora” koostuu useista eri bakteereista. Siksi myös maitohappobakteerivalmisteen tulisi sisältää laaja kirjo fiksusti valittuja lajikkeita.

Yksiköiden määrä on siis tärkeää, mutta ei itsessään vielä takaa valmisteen laatua. Suosi tuotteita, joiden etiketissä luetellaan selvästi sen sisältämät bakteerikannat.

Puhdistamon Vahvassa Maitohappobakteerissa bakteereita on jopa viidestätoista tunnetusta kannasta, mikä on enemmän kuin yhdessäkään toisessa markkinoilla olevassa valmisteessa.

 

3. Välttele lisä- ja täyteaineita

Ylimääräisillä lisä- tai täyteaineilla ei pitäisi olla mitään sijaa maitohappobakteerivalmisteen sisällä.

Parhaassa tapauksessa ne vievät kapselista turhaan tilaa. Pahimmassa ne voivat ärsyttää vatsaa tai olla jopa haitallisia, kuten todettiin yleisesti ravintolisissä ja elintarvikkeissa käytetyn titaanidioksidin kohdalla.

Vahva Maitohappobakteeri on Puhdistamolle tuttuun tapaan täysin lisäaineeton. Tämän lisäksi se sisältää vain tarvittavan määrän inuliinia ja frukto-oligosakkarideja, joita maitohappobakteerit tarvitsevat pysyäkseen elossa.


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo