Tuote lisätty ostoslistalle
Tuote poistettu ostoslistalta
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Tarinamme

Puhdistamo sai alkunsa vuonna 2009, kun joukko superfoodeista innostuneita kavereita lyöttäytyi yhteen ja perusti superfoodeihin keskittyneen verkkokaupan. Vähitellen valikoimamme on täydentynyt laaja-alaisesti kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevilla tuotteilla kuten ravintolisillä, juomilla ja patukoilla. Tänä päivänä olemme yksi Suomen suurimmista hyvinvointibrändeistä.

Me Puhdistamolla ajattelemme, että kokonaisvaltainen hyvinvointi syntyy niin mielen kuin kehon hyvinvoinnista: monipuolisesta ravinnosta, liikunnasta, riittävästä levosta ja henkisestä energiasta. Jokapäiväiset valintamme vaikuttavat merkittävästi hyvinvointiimme. Puhdas ravinto on yksi terveyden edistämisen avaintekijöistä.

Uskomme, että kun tuote on laadukas, tunnet eron olossasi ja hyvinvointi nousee uudelle tasolle. Tuotteemme ovat puhtaampia, luonnollisempia ja herkullisempia – jotta voisit tavoitella parasta versiota itsestäsi.

Haluamme saada sinut innostumaan siitä, mitä syöt, juot ja kulutat. Kun kaverisi innostuvat paremmista valinnoista ja myös heidän kaverinsa innostuvat, voimme kaikki yhdessä muuttaa hyvinvoinnin kulttuuria. Se on meidän olemassaolomme tarkoitus!

Lue lisää

Kaikki alkoi pienestä superfood-hifistelijöille suunnatusta verkkokaupasta.

Puhdistamo sai alkunsa vuonna 2009, kun joukko superfoodeista innostuneita kavereita lyöttäytyi yhteen ja perusti superfoodeihin keskittyneen verkkokaupan. Maca, kookosöljy ja gojimarjat olivat heille tuttu juttu - mutta kaverukset olivat kyllästyneitä siihen, ettei superfoodeja ollut missään Suomessa saatavilla, vaan ne piti tilata ulkomailta. Jos vain olisikin suomalainen verkkokauppa, josta superfoodit saisi kätevästi yhden katon alta… Ja kas, näin syntyi Puhdistamo!

Halusimme tuoda superfoodit markkinoille niiden poikkeuksellisen rikkaan ravintosisällön vuoksi: superfoodeista keho saa tarvitsemansa vitamiinit, mineraalit ja hivenaineet luonnollisimmassa muodossaan, jolloin ne imeytyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Alkuun tuotteemme kiinnostivat ennen kaikkea superfoodeihin perehtyneitä hifistelijöitä, jotka tutkivat tarkasti jokaisen ostamansa tuotteen raaka-ainelistan ja vaativat käyttämiltään tuotteilta huippulaatua.

Laatu onkin Puhdistamon DNA:n perusta. Alkuperä, funktionaalisuus ja puhtaat raaka-aineet ovat ohjanneet toimintaamme alusta alkaen. Puhdistamon alkutaipaleella tärkeimpiä tuotteita olivat esimerkiksi vuoden luontaistuotepalkinnon vuonna 2013 voittanut Instant-Pakuri sekä OptiMSM-jauhe, joka oli vuoden 2015 palkittu urheiluvalmiste.

Vuonna 2015 valtasimme markettien hyllyt.

Puhdistamo on toiminut jo pitkään suunnannäyttäjänä hyvinvointialalla. Kymmenen vuotta sitten superfoodeja ei myyty päivittäistavarakaupoissa, sillä monet ajattelivat, etteivät superfoodit kuulu marketteihin. Vuonna 2015 toimme Puhdistamon tuotteet isosti päivittäistavarakauppoihin kaikkien saataville. Hyvän saatavuuden lisäksi meille oli alusta asti tärkeää, että tuotteemme olisivat mahdollisimman helppokäyttöisiä jokapäiväisessä arjessa.

Superfoodiemme suosio kasvoi kovaa vauhtia, ja päätimme tuoda niiden rinnalle muitakin tuotteita. Vielä muutama vuosi sitten kombuchaa eli fermentoitua teejuomaa ei ollut totuttu näkemään tavallisten markettien hyllyllä. Vuonna 2018 toimme kombuchan Suomeen – ja villityshän siitä syntyi, sillä tuotteet myytiin alta aikayksikön loppuun!

Niin ikään seuraavana vuonna yhteistyössä Mikael Gabrielin kanssa valmistettu Kombucha Cola vietiin käsistä. Kombuchallamme kyseenalaistimme sen, mitä virvoitusjuoma tarkoittaa: herkullisen virvoitusjuoman ei tarvitse sisältää 14 palaa sokeria ja väriaineita. Saimme ihmisiltä kiitosta, että Puhdistamon Kombuchan ansiosta he pääsivät eroon pitkäaikaisesta limsakoukusta. Kyseessä oli todellinen kulttuurinmuutos: annoimme ihmisille mahdollisuuden parempaan vaihtoehtoon.

Haluamme saada sinut innostumaan siitä, mitä syöt ja juot.

Kuluneiden vuosien varrella olemme pitäneet kiinni laadusta tinkimättömästä identiteetistämme. Tuomme maailman ravintorikkaimpia ruoka-aineita niiden alkuperäisiltä kasvupaikoilta unohtamatta kotimaamme luonnon rikkauksia. Valmistamme laadukkaita, lisä- ja täyteaineettomia ruokatuotteita, juomia ja ravintolisiä, jotka ovat saatavilla kattavasti ympäri Suomen.

Vuonna 2018 aloitimme vitamiinien ja ravintolisien kehittämisen. Olimme huomanneet, että markkinoilta löytyy paljon tuotteita, jotka sisältävät turhia lisä- ja täyteaineita. Halusimme tuoda kauppoihin vitamiineja ja ravintolisiä, jotka ovat 100 % funktionaalisia: tuotteita, jotka sisältävät ainoastaan aidosti toimivia ja keholle hyödyllisiä ainesosia. Valtaosa vitamiineista ja ravintolisistä valmistetaan Puhdistamon omissa toimitiloissa Lempäälässä. Vuonna 2020 valmistimme yli 52 miljoonaa kapselia.

Uusien tuotteiden innovointi on keskeisessä osassa Puhdistamon toimintaa. Vuonna 2019 toimme kauppoihin ensimmäiset täysin luonnolliset energiajuomat, joita myytiin kauppoihin ensimmäisten myyntiviikkojen aikana yli puoli miljoonaa kappaletta. Vuonna 2020 jatkoimme kampanjaa parempien energiajuomien tiimoilta lanseeraamalla kaksi uutta makua yhteistyössä Jare Tiihosen kanssa. Lahjoitimme kampanjan tuotosta 75 000 € Pelastakaa Lapset ry:lle.

Tavoitteenamme on luoda helposti lähestyttävää hyvinvoinnin kulttuuria ja innostaa jokaista, joka haluaa saavuttaa terveellisemmän elämäntyylin.

Koe kanssamme hyvinvoinnin uusi taso!  

Tutustu Puhdistamolaisiin!

”On innostavaa nähdä, että ihmiset kaipaavat aidosti parempia vaihtoehtoja”  

Iida Tilvis
Jr. Brand Manager  

Iida on tottunut brand managerin työssään nopeisiin käänteisiin ja multitaskaamiseen. Markkinointitiimissä syntyvät sisällöt, jotka näkyvät monipuolisesti kuluttajille aina kaupan hyllyillä olevista pakkauksista verkkosivuihin, sosiaaliseen mediaan sekä messutapahtumiin. ”Pidän vaihtelevista työtehtävistä ja siitä, että jokainen päivä on erilainen.”

Lue lisää

Työnimikkeeni mukaisesti koordinoin projekteja ja tapahtumia – eli käytännössä pidän huolen siitä, että sovitut projektit toteutuvat aikataulussa ja kaikilla tiimini jäsenillä on työhön tarvittavat avaimet käsissään. Toimin myös linkkinä oman tiimini ja muun organisaation välillä. Markkinointikoordinaattorin työ on aikamoista multitaskaamista, mikä sopii itselleni, sillä pidän vaihtelevista työtehtävistä ja siitä, että jokainen päivä on erilainen. Ajoittainen kiirekään ei haittaa: koen toimivani tehokkaasti paineen alla. Yhdessä tekemisessä on valtava voima. I love me -messut ovat yksi vuoden suurimmista tapahtumista, joka työllistää koko Puhdistamoa. Kun kaikki tekevät yhdessä kovaa duunia, hitsautuu itsekin aivan eri tavalla yhteen tiimin kanssa. Keräännymme joka aamu yhteen ja huudamme tsemppihuudot ennen päivän aloitusta. Messujen tunnelma on aivan omanlaisensa. On mahtavaa päästä tapaamaan asiakkaita kasvotusten ja kuulemaan heidän ajatuksiaan sekä kokemuksiaan tuotteistamme.

Odotan Puhdistamon tulevaisuudelta todella paljon. Kasvamme hurjaa vauhtia, ja meissä on valtavasti potentiaalia. Uskon aidosti, että olemme tekemässä merkittävää kulttuurinmuutosta elintarvikealalla. Tämä on nähty jo Luomu Kombuchamme sekä luonnollisten energiajuomiemme osalta, jotka molemmat ovat olleet isoja hittejä kuluttajien keskuudessa. On myös innostavaa nähdä, että kysyntä tällaisille tuotteille on olemassa: ihmiset kaipaavat aidosti parempia vaihtoehtoja perinteisten virvoitusjuomien tilalle.

Luonnolliset energiajuomamme ovatkin itselleni sydämenasia. Olen aikamoinen kahvinlitkijä, mutta pyrin korvaamaan sen energiajuomillamme. Ne ovat aidosti hyvänmakuisia, eikä niiden valmistuksessa ole käytetty lainkaan synteettisiä ainesosia. Minulle on tärkeää, että voin seisoa täydellä sydämellä edustamiemme tuotteiden takana.  

”Minulla on vahva halu tehdä asioista sujuvia”

Viivi Kangas
Kehityspäällikkö / Development manager

Kehityspäällikkö Viivin työn ytimessä on kyky hahmottaa isompia kokonaisuuksia ja kehittää työnteon prosesseja kokonaisuus huomioon ottaen. Kaikkien työnteko helpottuu, kun ihmiset ymmärtävät paremmin oman työnsä prosessia ja sitä, mihin aikaa kulutetaan. ”Puhdistamolla työskentelyssä minua inspiroi etenkin työyhteisömme joustavuus. Koen, että voin aidosti vaikuttaa yrityksemme asioihin: kaikki on mahdollista, kun vain osaa perustella, miksi asiat kannattaisi hoitaa toisin.

Lue lisää

Minulla on vahva halu tehdä asioista sujuvia: on kaikkien kannalta parempi, että hommat saadaan kerrasta maaliin. Työni on ongelmanratkaisua ja ihmisten tekemän työn näkyväksi tekemistä: kaikkien työnteko helpottuu, kun he ymmärtävät paremmin oman työnsä prosessia ja sitä, mihin aikaa kulutetaan.

Puhdistamolla työskentelyssä minua inspiroi etenkin työyhteisömme joustavuus. Koen, että voin aidosti vaikuttaa yrityksemme asioihin: kaikki on mahdollista, kun vain osaa perustella, miksi asiat kannattaisi hoitaa toisin. Opin jatkuvasti uutta, ja olen saanut paljon vastuuta isoissakin kokonaisuuksissa.

Yksi isoimmista kehitysprojekteistani on ollut uuden lähettämön suunnittelu ja toteutus. Laajensimme vuoden 2020 syksyllä varastotilojamme, ja uusi lähettämötoimintaan varattu alue on pinta-alaltaan kolminkertainen verrattuna entiseen. Se on valtava muutos aiempaan – ja ennen kaikkea muutos, joka helpottaa kaikkien työtä.

Minulle on luontaista katsoa aina eteenpäin ja parempaan. Puhdistamo on jatkuvassa muutoksessa, ja yksi osa työstäni on puhua ihmisiä mukaan muutokseen. Vanhoja tottumuksia voi olla toisinaan epämukavaa muuttaa, mutta kun muutos on tehty, harva haluaa enää palata takaisin vanhaan. Tärkeintä on tehdä muutosta yhdessä erilaisia näkökulmia kuunnellen ja löytää ratkaisut, jotka palvelevat paitsi Puhdistamon myös Puhdistamolaisten kehitystä parhaiten.

Olemme ylpeitä tuotteidemme laadusta ja siitä, minkälaisia tuotteita meiltä maailmalle lähtee. Laatu on Puhdistamolla kaikkien yhteinen juttu ja kaikille yhtä lailla tärkeää. Laatu syntyy prosesseista, ja minun työni on yhdessä työntekijöiden kanssa mahdollistaa heille parhaat mahdolliset työskentelytavat ja työvälineet.

”Olen unelmatyössäni,
kun pääsen auttamaan ihmisiä”

Henri Valonen
Kaupallinen johtaja / Commercial Director

Puhdistamon kaupallinen johtaja Henri vastaa työssään Puhdistamon kaupallisen kokonaisuuden ja vision johtamisesta ja katsoo ennen kaikkea tulevaisuuteen: missä yritys on muutaman vuoden päästä, mitä seuraavaksi kannattaisi tehdä. ”On ollut upeaa todistaa Puhdistamon matkaa kohti Suomen suurinta hyvinvointialan yritystä."

Lue lisää

Kaikki toimintamme perustuu parhaaseen laatuun. Mitä tahansa teemmekin, saamme hyvää fiilistä siitä, että tuotteemme tehdään aina paremmin. Henkilökohtaisesti itselleni on tärkeää, että emme huijaa asiakasta myymällä sutta lampaan vaatteissa.

Laatu, puhtaus, turvallisuus ja reiluus ovat ydinarvojamme. Valmistamme tuotteita, joiden takana voimme hyvillä mielin seistä ja joita itsekin käytämme jokapäiväisessä arjessamme. Tänä päivänä Puhdistamon valikoimasta löytyvät paitsi alkutaipaleelta tutut superfoodit, myös funktionaaliset ravintolisät sekä puhtaat välipalatuotteet ja juomat.

Työssäni saan suurinta motivaatiota nähdessäni konkreettisia muutoksia, joita alalla teemme. Asiakaspalautteet ja tarinat siitä, miten olemme voineet auttaa ihmisiä, inspiroivat. Yksi hyvä esimerkki tästä on Luomu Kombucha Cola: asiakkaamme ovat kertoneet päässeensä irti vuosikausien limsakoukusta, kiitos meidän kombuchamme. Haluamme tehdä parempien valintojen tekemisestä ihmisille mahdollisimman helppoa.

Kuvaisin tilannettani jossain määrin siihen, miten unelmapaikan saanut ammattiurheilija pelaa työkseen. Olen unelmatyössäni, kun pääsen auttamaan ihmisiä elämäntapamuutoksissa ja innostamaan heitä tekemään parempia valintoja. Nuo valinnat kuuluvat jokaiselle. Toivon, että tulevaisuudessa pääsemme tekemään entistä enemmän hyväntekeväisyyttä erityisesti lasten ja nuorten liikunnan parissa.

“Tarkkuus ja huolellisuus on itselleni luontaista”

Iina Sirainen
Tuotannon työntekijä / Production worker

Jokainen Puhdistamolta lähtevä kapselituote tarkastetaan käsin, jotta tuotteet vastaavat Puhdistamon laatuvaatimuksia. Tuotannossa työskentelevän Iinan mukaan työ linjastolla vaatii paitsi tarkkuutta ja huolellisuutta myös pitkäjänteisyyttä. “Omaan tekemiseen tulee suhtautua vakavasti, vaikka töissä hauskaa ja leppoisaa onkin.”

Lue lisää

Laatu on Puhdistamolla kaiken keskiössä, ja se näkyy erityisen selvästi omassa työssäni tuotannossa. Ajan etikettikonetta, ja vastaan myös pakkaustemme jälkituotannosta: jokainen tuote tarkastetaan käsin, jotta etiketit ovat suorassa kuten pitääkin.

Tuotannossa täytyy olla todella tarkka ja huolellinen, joka päivä – silloinkin, kun itsellä olisi huonompi hetki tai väsyttää. On meidän vastuullamme, että Puhdistamolta lähtee tasalaatuisia tuotteita. Omaan tekemiseen tulee suhtautua vakavasti, vaikka töissä hauskaa ja leppoisaa onkin.

Tarkkuus ja huolellisuus on itselleni luontaista. Vapaa-ajallani kokoan 3D-palapelejä, mikä vaatii myös valppautta. En ole kuitenkaan perfektionisti tai nipottaja, jonka hyllyt olisivat kotonakin sotilaallisessa järjestyksessä. Sen tosin myönnän, että kyllä minä toisinaan kaupassa käydessäni olen käynyt suoristamassa meidän purkkirivistöjämme, jos olen huomannut jonkin olevan vinksallaan.
 
Puhdistamolla on hyvä eteenpäin menemisen meininki. Aloitin työt Puhdistamolla kolme vuotta sitten, ja tuona aikana tuotanto on läpikäynyt useita muutoksia. Tiloja on remontoitu ahkerasti ja konekantaa uudistettu. Kasvua tulee niin paljon, että tuotantoa on ollut pakko tehostaa ja laajentaa. Tämä on tarkoittanut myös paljon muutoksia meille työntekijöille, mutta nuo muutokset ovat olleet positiivisia: on hienoa nähdä, että kysyntä kasvaa.
 
Tunnelma työpaikallamme on rento ja välitön. Aina kun tarvitsee apua, sitä myös saa, pyytämättäkin – niinkin pienissä asioissa kuin oven avaamisessa, kun itsellä on paljon tavaraa kannettavana. Huomioimme toisiamme puolin ja toisin. On myös mukavaa, että työntekijöitä muistetaan pienin arjen piristyksin kuten bingolla tai pitsaperjantailla.

Pidän siitä, että saan työskennellä itsenäisesti. Puhdistamolla työntekijöille uskalletaan aidosti antaa vastuuta: kaikkea ei tarvitse tarkistaa ja varmistaa, vaan työpanokseemme aidosti luotetaan. Saan myös hyvää mieltä siitä, että valmistamamme tuotteet kuten vitamiinit ovat ihmisille todella tärkeitä. On mukavaa tietää, että asiakas kävelee kauppaan ja valitsee hyllystä meidän D-vitamiinimme, koska se on hänen mielestään valikoiman paras tuote.

“Luottamus syntyy aitoudesta”

Jere Laiho
Avainasiakkuuspäällikkö / Key Account Manager  

Avainasiakkuuspäällikkö Jere on ollut mukana Puhdistamolla alkutaipaleelta asti ja nähnyt aitiopaikalta yrityksen kasvun pienestä superfood-nörttien verkkokaupasta yhdeksi Suomen suurimmista hyvinvointibrändeistä. “Uskon, että Puhdistamon suurin myyntivaltti on aitous – niin tuotteidemme kuin myyjiemme osalta. Myyjämme ovat maanläheisiä ja helposti lähestyttäviä.”

Lue lisää

Kun aloitin työt Puhdistamolla vuonna 2014, meillä oli vain kolme myyjää, jotka hoitivat puhelinmyyntiä ja kiersivät tapaamassa asiakkaita ympäri Suomen. Tänä päivänä Puhdistamon tiimissä on jo parikymmentä myyjää, ja tuotteemme löytyvät suurimmista marketeista kautta maan. On ollut mahtavaa olla mukana rakentamassa Puhdistamon tarinaa yrityksen ensiaskelista asti.
 
Myyjiin liitetyt stereotypiat ovat toisinaan melko yksioikoisia, mutta todellisuudessa ei ole olemassa vain yhdenlaista myyjää. Olen kuvaillut monesti asiaa siten, että myyjät ovat kuin taiteilijoita: jotkut piirtävät lyijykynällä, toiset maalaavat, toiset veistävät. Lopputulos on pitkälti sama, mutta ihmiset päätyvät siihen eri reittejä. Itse tykkään porautua syvälle tuotteisiin ja niiden ominaisuuksiin: sitä kautta koen pystyväni tekemään työni vakuuttavasti, niin itselleni kuin asiakkaillenikin. Vuosien aikana asiakkaat ovat tulleet todella tutuiksi, ja tunnen tuotteemme läpikotaisin.  

Uskon, että Puhdistamon suurin myyntivaltti on aitous – niin tuotteidemme kuin myyjiemme osalta. Myyjämme ovat maanläheisiä ja helposti lähestyttäviä, ja jokainen luo mielellään henkilökohtaiset suhteet omiin asiakkaisiinsa. Kyse on luottosuhteesta: aitoon ihmiseen on helpompi luottaa, ja häneltä on myös helpompi ostaa tuotteita sekä pyytää apua tarpeen tullen. Toinen valtti on se, että myyjämme ovat sitoutuneita työhönsä ja uskovat aidosti Puhdistamon tuotteisiin.
 
Puhdistamolla on ollut jo pitkään alalla laadun edelläkävijän maine. Asiakkaamme arvostavat sitä, että innovoimme rohkeasti uutta ja tuomme markkinoille aiemmin näkemättömiä, kiinnostavia tuotteita. On myös meille myyjille innostavaa päästä kertomaan uusista tuotteista ja kouluttamaan ihmisiä. Innostus on tarttuvaa: saankin erityisesti onnistumisen tunteita siitä, kun onnistumme tuotteillamme innostamaan ihmisiä parempiin valintoihin.

Tule osaksi menestystarinaa
ja mahtavaa porukkaa!

Tutustu Puhdistamon tuotteisiin

Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo