Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

C, D, Sinkki – Tunnetko nämä vastustuskyvyn supertuotteet?

Apteekin ja ruokakaupan hylly pursuaa erilaisia ravintolisiä – mutta mitkä niistä sopivat parhaiten vastustuskyvyn tukemiseen? Me kerromme!

Atsiu! Syksy, sateet ja flunssa. Turhankin tuttu kuvio?

Syksy merkitsee yleensä paitsi päiväkodin, koulun ja töiden aloitusta myös flunssakauden alkua. Sairastaminen ei ole koskaan kivaa, ja haluammekin välttää sairastamisen hinnalla millä hyvänsä, jotta arkirutiinit eivät rikkoutuisi.

Vahva immuunijärjestelmä on kehosi ensimmäinen puolustuslinja erilaisia viruksia ja bakteereita vastaan. Vaikka rautaisen vastustuskyvyn takaavaa taikapilleriä ei ole, tietyillä vitamiineilla ja kivennäisaineilla on tutkitusti keskeinen rooli immuunijärjestelmän tukemisessa. Näistä C-vitamiini, D-vitamiini ja sinkki erottuvat kyvyillään edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

💛 C-VITAMIINI – helpotusta väsymykseen ja uupumukseen

C-vitamiini tukee immuunisolujen kuten valkosolujen tuotantoa ja toimintaa, jotka ovat keskeisessä roolissa infektioiden torjunnassa. C-vitamiini siis edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Lisäksi C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista ihon, luuston, verisuonten ja rustojen normaalia toimintaa varten sekä lisää raudan imeytymistä. Koska C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini eikä varastoidu elimistöön pitkäksi aikaa, sitä kannattaa nauttia säännöllisesti.

👉 Puhdistamon Tripla C-vitamiini yhdistää kolme tehokasta C-vitamiinin muotoa yhdessä Camu camu -marjajauheen ja sitrusbioflavonoidien kanssa. Näin ainesosat takaavat C-vitamiinin parhaan mahdollisen imeytymisen!

🧡 D-VITAMIINI – a.k.a Aurinkovitamiini

D-vitamiinia kutsutaan usein aurinkovitamiiniksi, sillä sitä syntyy kun altistumme auringonvalolle. D-vitamiini on elintärkeässä roolissa immuunijärjestelmän säätelyssä ja edistää immuunisolujen toimintaa. Suomen pimeän syksyn ja talven vuoksi koko kansan olisi syytä ottaa D-vitamiinia ravintolisänä. Raskaana oleville, lapsille ja vanhuksille D-vitamiinilisää suositellaan otettavaksi ympäri vuoden.

👉 Löydät Puhdistamolta kolme eri vahvuista D-vitamiinia: 20 µg, 50 µg ja 100 µg. Pehmytkapseliin pakattu turskanmaksaöljy sisältää luontaisesti A-vitamiinia ja D-vitamiinia, minkä lisäksi sitä on täydennetty lampaanvillan rasvasta saatavilla D3-vitamiinilla. Luonnollinen kalaöljy varmistaa D-vitamiinin erinomaisen imeytymisen!

💙 SINKKI – vastustuskyvyn ja kauneuden moniottelija

Sinkki on hivenaine, joka osallistuu moniin kehon toimintoihin, mukaan lukien immuunivasteet. Sinkki tukee immuunisolujen kehittymistä ja toimintaa sekä auttaa vasta-aineiden tuotannossa. Lisäksi sinkki edistää luuston, hiusten ja ihon hyvinvointia sekä rasva-aineenvaihduntaa. 

👉 Puhdistamon Tripla Sinkki sisältää kolmea korkealaatuista sinkin muotoa: sinkkipikolinaattia, -bisglysinaattia ja -monometioniinia, mikä tekee siitä poikkeuksellisen monipuolisen ja mahdollisimman hellävaraisen sinkkivalmisteen. Näiden lisäksi tuotteeseen on lisätty C-vitamiinia sekä vapaita aminohappoja jotka tukevat ainutlaatuista imeytyvyyttä.

 

Miksi C:tä, D:tä ja sinkkiä kannattaa syödä? Mikä on suurin hyöty?

Kuten sanottu: toistaiseksi flunssaan ei ole keksitty ihmepilleriä, joka veisi pöpöt heti mennessään. Ja vaikka eläisi kuinka terveellisesti, flunssalta on vaikeaa välttyä kokonaan. Aikuinen sairastaa yleensä 2–4 flunssaa vuodessa, kun taas lapset voivat sairastua jopa 8 kertaa vuodessa (Duodecim).

Avainsana onkin ennaltaehkäisy. Ravintolisiä syömällä voimme tukea immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja yleistä hyvinvointia.

C, D ja sinkki ovat käytetyimpiä ja tutkituimpia vitamiineja ja hivenaineita.

 

Vitamiineista on olemassa erilaisia vahvuuksia. Mistä tiedän, mikä on riittävä vahvuus itselleni?

D-vitamiinin suositeltava päivittäinen saanti on 10 μg/päivä, C-vitamiinin 75 mg/päivä ja sinkin 10 μg/päivä.

Esimerkiksi D-vitamiinin imeytyminen on kuitenkin hyvin yksilöllistä. Varmin tapa varmistua omista vitamiinitasoista on käydä mittauttamassa ne laboratoriossa verikokeissa. Toiselle 20 μg on riittävä määrä, toiselle vahvempi valmiste on parempi. D-vitamiinin turvallisen saannin yläraja on 100 μg.

Ravintolisien imeytymiseen vaikuttavat esimerkiksi suoliston kunto, päivittäinen energiankulutus ja stressi.

 

Milloin ja miten C, D ja sinkki kannattaa nauttia?

Yleisesti ottaen tärkeintä on tämä: muista ottaa ravintolisäsi, oli kellonaika mikä tahansa!Ravintolisien hyödyt voidaan saavuttaa ainoastaan niitä syömällä. Siksi asioista ei kannata tehdä liian vaikeita: nappaa C, D ja sinkki tehokkaana triona aamupalan kanssa tai löydä muu itsellesi sopiva rytmi.

 

Jos kuitenkin haluat hifistellä, voit ottaa oppia näistä vinkeistä:

💛 C-vitamiinin voi ottaa koska tahansa. Koska kyseessä on vesiliukoinen vitamiini, joka kulkeutuu kehosta nopeasti nesteiden mukana, voi olla hyödyllistä ottaa kaksi C-vitamiinia päivässä: toinen aamulla, toinen illalla. Muita myös, että C-vitamiini edistää sinkin imeytymistä.

🧡 D-vitamiinikannattaa nauttia ruokailun yhteydessä. Ruoassa oleva rasva auttaa D-vitamiinin imeytymistä – joskin Puhdistamon D-vitamiini on jo valmiiksi öljykapseli, joka itsessään imeytyy hyvin. Paras aika ottaa D-vitamiini on aamulla, sillä illalla se voi heikentää melatoniin tuotantoa.

💙 Sinkkivoi aiheuttaa tyhjään vatsaan otettuna pahoinvointia, jonka takia se kannattaa ottaa ruokailun yhteydessä. Sinkin voi nauttia milloin tahansa.


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo