Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Louna Kasvio

Uimari
🏆 Nuorten EM-pronsimitalisti 2023

Saavutuksia:

🏆 Nuorten EM-pronssia 400 metrin sekauinnissa 2023
🏆 Nuorten MM-finalisti 2023
🏆 5. nuorten EM-avovesiuinneissa 2023
🏆 Suomen ennätyksen haltija 1500 metrin vapaauinnissa
🏆 Nuorten Suomen ennätykset 400 metrin sekauinnissa ja 800 metrin vapaauinnissa
🏆 Useita aikuisten Suomen mestaruuksia uinnissa

Miten syttyi palo uintiin?

Meidän suvussa on paljon uimareita: isäni, isovanhempani ja isoisovanhempani ovat olleet uimareita.

Olenkin käynyt pienestä pitäen perheeni kanssa uimassa. Lapsena uimme yhdessä isän kanssa Mäkelänrinteen uimahallissa, kesäisin Hangossa meressä. Koska uinti on ollut olennainen osa elämääni jo lapsesta, siirtymä kisaamiseen tapahtui luonnollisesti.

Ensimmäiset uintikisani olivat 7-vuotiaana. Kun huomasin pärjääväni kisoissa ja sain lajista onnistumisen tunteita, koin, että uinti on myös minun juttuni.

Mistä asioista suorituskykysi syntyy?

En tee oikeastaan mitään erikoista, vaan yritän tehdä perusasiat mahdollisimman hyvin: treenata paljon, nukkua riittävästi, syödä terveellisesti sekä palautua sen verran, mitä treenaamisen ja koulun ohella ehdin.

Minkälainen on tavanomainen viikkosi?

Treenaan noin 35–40 tuntia viikossa. Teen 11–12 kahden tunnin uintitreeniä viikossa, minkä lisäksi ohjelmaan sisältyy erilaista kuivatreeniä, esimerkiksi kuntosalia ja pyöräilyä. Yritän pitää tekemisen monipuolisena.

Arkisin herään kello kuudelta aamutreeneihin. Tämän jälkeen on vuorossa koulupäivä, ja sen jälkeen iltapäivällä toiset treenit. Lauantait ovat rennompia päiviä, jolloin näen kavereita ja rentoudun lukemalla tai sarjoja katselemalla.

Minkälaisia ominaisuuksia huippuluokan uimarilta vaaditaan?

Kaikki urheilulajit vaativat isolla skaalalla erilaisia ominaisuuksia. Uinnin osalta sanoisin, että kova keskittymiskyky on yksi tärkeimmistä asioista. Koska kyseessä on yksilölaji, olen aina vedessä yksin, mikä on toisinaan henkisesti raskasta. Treeneissä ei ole mahdollisuutta jutella kenenkään kanssa.

Huippuluokan urheilijan täytyy uskaltaa tehdä paljon töitä unelmiensa eteen. Se tarkoittaa välillä myös uhrauksia, jotka eivät tunnu jokaisessa hetkessä hyvältä.

Monesti kuulee sanottavan, että urheilijalla nuoruus menee hukkaan, kun ei ehdi viettää niin paljon vapaa-aikaa ja olemaan ystävien kanssa. Itse koen, että saan lajiltani enemmän kuin joudun sille uhraamaan: olen saanut kisoista upeita kokemuksia, tavannut paljon uusia ihmisiä ja saanut läheisiä ystäviä uinnin kautta.

Mistä saat eniten kiksejä omassa lajissasi?

Kyllä se kilpaileminen on yksinkertaisesti parasta. Kisat ovat itselleni lajin paras puoli ja suurin motivaattori treenata ympäri vuoden.

Tykkään kilpailla, sillä silloin pääsen näyttämään kaiken sen, minkä takia olen treenannut. Kisojen tunnelma vie mennessään, ja ulkomaisten uimarien tapaaminen on hauskaa.

Mikä on suurin ammatillinen unelmasi?

Olisi helppoa sanoa, että unelmani on päästä Olympialaisiin tai muihin suuriin arvokisoihin. Isommassa mittakaavassa eniten painaa kuitenkin se, että kehittyisin mahdollisimman hyväksi uimariksi ja pääsisin näkemään, miten paljon minusta lähtee irti.

Tällä hetkellä yritän panostaa urheiluun niin paljon kuin pystyn enkä mieti mitään muuta. Olen vasta matkani alussa – katsotaan, mihin se vie.

Mitkä Puhdistamon tuotteet ovat suosikkejasi?

Olen käyttänyt Puhdistamon elektrolyyttijauheita jo usean vuoden ajan jokaisessa treenissä. Koen, että elektrolyyttijauhe on aidosti auttanut jaksamisessa ja palautumisessa. Olen myös huomannut, ettei minulle ole tullut kramppeja tuotteen käytön jälkeen. Pelkkää vettä ei tulisi juotua niin paljon, mutta kun on hyvänmakuinen juoma, tulee myös juotua enemmän.

Rauta-arvoni olivat pitkään matalalla. Olen kokeillut useita eri rautavalmisteita, mutta Puhdistamon Tripla Raudan aloittamisen jälkeen olen saanut arvot nousemaan. Tuote ei ole aiheuttanut minkäänlaista huonovointisuutta, mikä on itselleni urheilijana tärkeää. Rauta-arvot kun vaikuttavat paljon mielialaan, treenaamiseen ja jaksamiseen.

En ole ikinä tykännyt limsoista. Minulla on kuitenkin yksi herkuttelujuoma, jota olen juonut jo lapsesta alkaen – nimittäin Puhdistamon kookosvesi! Olen kokeillut läpi kaikki kaupoissa tarjolla olevat kookosvedet, mutta Puhdistamon kookosvesi on ylivertaisesti parhaimman makuinen. Kookosvesi on itselleni rentoutumisjuoma, jota nautin aina iltaisin, kun olen päässyt treeneistä ja rentoudun sohvalla makoillen.


Lounan TOP 3 -tuotteet:

Tutustu Puhdistamo Athletics -tuotesarjaan


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo