Tuote lisätty suosikkeihin
Tuote poistettu suosikeista
Nopeat toimitukset 1-3 arkipäivää
Puhtaat ja laadukkaat hyvinvointituotteet
FIN FI-lippu

Väinö Mäkelä

Frisbeegolfaaja
🏆 Prodigy Disc Pro Tour kultaa vuosina 2020, 2019, 2018

Saavutuksia:

🏆 Prodigy Disc Pro Tour kultaa vuosina 2020, 2019, 2018
🏆 Miesten SM-pronssia 2020
🏆 Miesten EM-pronssia 2018
🏆 Miesten SM-pronssia 2018
🏆 Miesten SM-hopeaa 2017

Mistä sun suorituskyky koostuu?

Kokonaisuus on kaikki kaikessa. Sillä ei ole väliä valmistaudunko kisaan vai treeneihin, kokonaisuuden pitää olla kunnossa: unen, ravinnon ja motivaation. Nämä kolme tekijää auttaa mua pääsemään kohti unelmiani. Prosenteissa jakaisin suorituskykyni seuraavasti: uni 40 %, ravinto 40 % ja motivaatio 20 %.

Näistä kolmesta etenkin uni on kaiken A ja O. Mun on ollut aina helppoa pitää hyvistä yöunista kiinni, sillä haluan mennä aikaisin nukkumaan saadakseni tarvittavan määrän unta. Ravinto-ohjelma tulee personal trainerin puolelta, mistä on helppo pitää kiinni.

Mun on ollut myöskin aina helppoa pitää kiinni motivaatiosta - se ei ole missään välissä poistunut mihinkään. Kilpaileminen, kisakierrokset ja tietysti myös menestys näissä nostavat eniten omaa fiilistä ja antavat kiksejä.

Mitä asioita voisit vielä parantaa suorituskyvyssäsi?

Mulle on toisinaan haastavaa syödä säännöllisesti, joka taas vaikuttaa palautumiseen ja sitä kautta suorituskykyyn. Ruokavalioni on kuitenkin viimosen päälle mintissä, koska valmentajat ja ravintoammattilaiset "huohottavat" niskaan. Onkin enää omasta tekemisestä kiinni, että saan kaiken itsestäni irti.

Olen huomannut säännöllisen ruokailun puuttumisen vaikutukset etenkin kisoissa. Jos syön isoja annoksia pitkillä aikaväleillä, energiaa ei riitä koko kisakierroksen ajalle. Alkuun olo tuntuu energiseltä, mutta puolivälissä energiatasot laskevat nopeasti. Siksi pidänkin nykyään huolen siitä, että syön kisojen aikaan monta pienempää ateriaa päivän aikana, jotta saan pidettyä energiatasot jatkuvasti korkealla.

Minkälaisia ominaisuuksia huippufrisbeegolfaajalta vaaditaan?

Jos mietitään täydellistä frisbeegolfaajan kehoa, olisi hän pitkä tyyppi, jolla on pitkät raajat - sillä kun saa paljon enemmän vipuvartta ja linkoa heittoon.

Mutta jos mietitään muuten lajissa pärjäämistä, korostuvat kolme asiaa: puttipeli, kylmä pää sekä tarkkuus. Sun pitää olla tosi hyvä lähipelissä ja osata tehdä oikeita valintoja oikeaan aikaan, eikä antaa muiden tekemisten hetkauttaa itseään. Myös tietty heittopituus on tärkeä näillä nykyradoilla, jotka pitenevät joka päivä.

Mitkä tuotteet ovat suosikkejasi paremman suorituskyvyn tavoittelussa?

Mulla on Puhdistamolta jokapäiväisessä käytössä kattava ravintolisäsetti: Super D-vitamiini, Super Complex B-vitamiini, Tripla C-vitamiini, Magnesium ja Tripla Sinkki + C.

Muista tuotteista etenkin Kollageeni Sport -jauhe, elektrolyyttijauheet, heraproteiini ja OptiMSM-jauhe ovat suosikkejani paremman suorituskyvyn rakentamiseen.

Ja tietenkin energiajuomat, jotka antavat tarvittavan "tärskyn" tarvittaessa!

Väinön Top 3 tuotteet:

Sold out

Sold out

Sold out

Tutustu Puhdistamo Athletics -tuotesarjaan


Meidän puolellamme aitaa ruoho on aina vihreämpää.

Seuraa meitä @Puhdistamo